Baldur's Gate 3 grote winnaar op Game Developers Choice Awards

Baldur's Gate 3 grote winnaar op Game Developers Choice Awards

Regisseur van de game uitte kritiek op de ontslagrondes

Tijdens de vierentwintigste editie van de Game Developers Choice Awards heeft Baldur's Gate 3 de award voor game van het jaar gewonnen.

De awards worden jaarlijks uitgedeeld tijdens de Game Developers Conference, dat op dit moment gehouden wordt in San Francisco. Naast de award voor game van het jaar won Baldur's Gate 3 ook awards voor beste design, beste narratief en de publieksprijs.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom won twee prijzen: die voor innovatie en voor beste technologie. De verhalende kookgame Venba ontving awards voor beste debuuttitel en voor sociale impact. Alan Wake 2 won een prijs voor beste graphics, Hi-Fi Rush voor beste audio en Ubisofts Fawzi Mesmar ontving de ambassadeursaward. Componiste Yoko Shimomura - bekend van onder andere Kingdom Hearts - ontving een award voor heel haar oeuvre.

Tijdens de show werd er door de winnaars regelmatig kritiek geuit over de ontslagrondes binnen de game-industrie. Ook Baldur's Gate 3-regisseur Swen Vincke uitte kritiek: "Hebzucht verknalt dit helemaal sinds ik ben begonnen. Ik vecht al heel mijn leven met uitgevers en blijf dezelfde fouten keer op keer gemaakt zien worden. Het draait altijd om de kwartaalwinst. Het enige dat telt zijn de cijfers, en daarna ontsla je iedereen en volgend jaar heb je geen ontwikkelaars meer en neem je weer mensen aan. Dan volgen aankopen, en begint de cyclus weer opnieuw."

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou