AMD-partners maken RX 7600-gpu's op voor Computex 2023

AMD-partners maken RX 7600-gpu's op voor Computex 2023

RDNA 3-instapkaarten mogelijk al onderweg naar Taiwan

Meerdere van AMD's partnerfabrikanten zouden aanstalten maken RX 7600-videokaarten uit de doeken te doen op Computex 2023.

Dat claimt een vooruitblik van Igor Wallosek van Igor's LAB. In het artikel stelt de hardwarejournalist dat AMD's (aanstaande) aanbod in RDNA 3-gpu's moeite heeft om afzet te vinden, wegens een lastige prijs-prestatieverhouding in vergelijking met die van concurrent Nvidia. Zo zou een RX 7800 XT qua prijs in het vaarwater van een RTX 4070 moeten zitten, "maar [dat segment] blijkt terughoudend in koopgedrag."

Desalniettemin zouden individuele AMD-partners wel in de startblokken staan om op Computex 2023 hun eigen RX 7600-videokaarten te onthullen, ook al is onduidelijk of AMD daadwerkelijk dergelijke onthullingen voor de Taiwanese beurs inroostert. De RX 7600 zit vermoedelijk in een veel lager prijssegment dan het huidige RX 7900-aanbod, waar mogelijk meer winstmarge schuilt voor AMD's partners. Dat geroezemoes doet vermoeden dat de RX 7800- en RX 7700-gpu's voorlopig even overgeslagen worden.

Partnerfabrikanten die naast AMD-kaarten ook Nvidia-kaarten maken (zoals Gigabyte, MSI en Asus), wachten volgens Wallosek af wat de twee gpu-giganten officieel beslissen. Deze partijen kunnen tenminste nog een duit slaan op hun Nvidia-aanbod, ook als AMD een generatie lang minder goed in de markt staat, zoals nu het geval blijkt. Dat terwijl fabrikanten die alleen met AMD-gpu's werken (zoals Powercolor en XFX) nu maar weinig omzet kunnen boeken.

Wat betreft Nvidia; ook daarover slingerde Wallosek nieuwe geruchten de wereld in. De Duitse journalist claimt dat de RTX 4060 Ti toch "eind mei, begin juni" moet verschijnen, volgens interne memo's bij Nvidia. Dat zou zowel een officiële onthulling als een relatief vlotte productlancering betreffen. Toevalligerwijze vindt ook Computex op een soortgelijk moment plaats, van 30 mei tot 2 juni, traditiegetrouw in Taipei. 

Nvidia liet al eerder weten voorafgaand aan de beurs een keynote van voorzitter Jensen Huang in te plannen, maar vooralsnog kent die presentatie geen officieel thema. De kans is aanwezig dat Huang in Taiwan de RTX 4060-reeks introduceert, maar zeker is het vooralsnog niet. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

De prijs is de bepalende factor voor het succes van dit product.

0
test

@do365nic Sowieso mist deze generatie nog wel wat kaarten voor onder de 500 euro/dollar. Lijkt me niet onverstandig voor AMD om daar meteen op in te zetten, in plaats van moeizaam 'naar beneden te werken' vanaf de RX 7900-gpu's.

0

Aanbevolen voor jou