Alan Wake 2 is meer dan 1,3 miljoen keer verkocht

Alan Wake 2 is meer dan 1,3 miljoen keer verkocht

De snelst verkochte game van Remedy tot dusver

Er zijn tot nu toe wereldwijd meer dan 1,3 miljoen exemplaren van Alan Wake 2 verkocht.

Dat heeft ontwikkelaar Remedy Entertainment aangekondigd. Het is daarmee de snelst verkochte game van de studio tot dusver. Daarbij laat het bedrijf weten dat het de franchise in de toekomst wil laten groeien, wat mogelijk duidt op nieuwe delen.

Alan Wake kwam eind oktober vorig jaar uit op PlayStation 5, Xbox Series en Epic Games Store. De game is vooralsnog alleen digitaal uitgekomen. Remedy werkt ondertussen aan twee betaalde uitbreidingen en meerdere gratis content.

Remedy-CEO Tero Virtala in een persbericht: "We zijn blij met het begin van Alan Wake 2's verkoop. De prijs is op een hoog niveau gebleven en de game heeft al een significant deel van de ontwikkel- en marketingkosten terugverdiend. We blijven aan de game werken om bestaande fans tevreden te stellen en nieuwe spelers te lokken, en verwachten dan ook dat de game goed blijft verkopen."

In Alan Wake 2 besturen spelers niet alleen de titulaire schrijver, maar ook FBI-agente Saga Anderson. Zij onderzoekt de mysterieuze moorden in Bright Falls, waardoor ze op het spoor van Wake komt, die dertien jaar geleden vermist raakte. Spelers kunnen wisselen tussen deze personages en op deze manier zelf bepalen wat voor soort ervaring ze voorgeschoteld krijgen.

Ron Vorstermans gaf een 8,5 aan de game: "Alan Wake 2 houdt je continu op het puntje van je stoel. Is het niet met survival-horror-actie, dan wel met een overdaad aan onverwachte plotpunten en gameplaysequenties. Dit vervolg is in dat opzicht echt volledig uniek. Niet alle genomen risico’s betalen zich uit, maar Alan Wake 2 is in sfeer, verhaal en verrassing een avontuur dat je eigenlijk niet missen kunt."

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

OFF TOPIC : Gamer, ik kan al weken (maand?) niet meer inloggen op firefox en safari. Sinds gisteren niet meer op mijn mobiel. Er word constant gezegd door Jacco dat er aan wordt gewerkt maar ik zie niks gebeuren? Dit probleem hoort opgelost te zijn in 1-2 dagen toch?? Jacco heeft ook beloofd om nieuws naar buiten te brengen over de wekelijkse prijsvraag -waar je een game kan winnen- wie de winnaar is, omdat het nooit duidelijk is of er nou daadwerkelijk iemand heeft gewonnen omdat er nooit bericht over wordt gedaan. Ook hebben we al sinds dat Gamer haar website heeft vernieuwd geen mogelijk meer om echt in contact met elkaar te komen (community leden) omdat we geen notificatie krijgen wanneer er gereageerd word op ons. Hier werd vrij vroeg al op gereageerd door te zeggen dat er werd naar gekeken, maar dit duurt te lang en haalt wel de lol uit de website? Sorry voor het b!tchen, doe het liever niet, maar ik merk dat ik steeds minder en minder naar Gamer ga omdat het echt ontiegelijk slecht werkt sinds de update, en er alleen maar problemen bij komen lijkt het, er dingen worden beloofd maar er niks gedaan word? Ik hoop echt dat jullie er meer aan gaan doen, en niet laks gaan zeggen "we zijn er mee bezig" om vervolgens niks meer te zeggen en de problemen blijven opstapelen. Kom hier al echt super lang en gebruik bijna geen andere nieuws websites over games, dus PLEASE, doe er wat aan want I love gamer, haha!

1
test

Eens! Hoop dat er wordt gereageerd.

0
test

je kan ook je bericht naar de redactie sturen, wanneer ik een bug vind op de site meld ik dat altijd daar.

0
test

Hoi Markus, vervelend dat je niet kan inloggen. We waren ervan overtuigd dat het verholpen was, maar blijkbaar toch niet. Heb je geprobeerd om je cookies van Gamer voor een week of twee te verwijderen? Zou je mij wellicht op Discord of via redactie@gamer.nl even kunnen mailen over wat er precies misgaat? Ik ben het ermee eens dat het lastiger is om in contact te blijven vanwege het ontbreken van bepaalde functies. Helaas kan ik niet meer doen dan dit soort dingen doorgeven en vragen naar een update. Je kunt altijd mailen als je een probleem hebt, dan antwoorden we altijd. Wat betreft de prijsvraag: wat vind je niet duidelijk aan de plek waar je een game kan winnen? Ik kan je in ieder geval verzekeren dat er iedere week een winnaar is. Vanwege de werking van de codes gebeurt dat echter vaak in het weekend, dus daarom maken we (zoals ik eerder heb uitgelegd) de winnaars niet bekend. Dank voor je reactie in ieder geval, we hebben je er graag bij natuurlijk!

[Reactie gewijzigd door JaccoPeek op 16 februari 2024 - 12:24]

0
test

Natuurlijk, dom van mij om er niet eens bij na te denken dat ik gewoon simpel een e-mail kan sturen met de "klachten/bugs". Niet eens bij nagedacht omdat ik altijd alles via de comments doe. En nu betrek ik natuurlijk de community bij mijn gezeur, dat is niet de bedoeling, dus mijn excuses daarvoor! Ik hou het hierbij dan, en voor verdere vragen/bugs/whatever zal ik de E-mail gebruiken. Thanks voor je antwoord!

[Reactie gewijzigd door Markus88 op 16 februari 2024 - 12:56]

0
test

Geen probleem hoor, dank voor je mail!

0
test

78 miljoen omzet met die 1.3mil verkochte exemplaren en nog steeds niet alle kosten eruit gehaald? damn das een duur spel geweest dan.

0
test

Valt best wel mee, meeste AAA titels gaan over de 100 miljoen.

0

En dat is nou precies het probleem in de industrie wat momenteel gaande is. Ontwikkelaars lopen veel risico en kiezen daardoor voor de makkelijke weg, remakes en micro-transacties.

0

Aanbevolen voor jou