Xbox-hoofd Phil Spencer evalueert werkrelatie met Activision Blizzard

Xbox-hoofd Phil Spencer evalueert werkrelatie met Activision Blizzard

Xbox-baas Phil Spencer zegt alle aspecten van de werkrelatie tussen Microsoft en Activision Blizzard te evalueren.

Dat blijkt uit een interne e-mail die Spencer naar werknemers heeft gestuurd en gezien is door Bloomberg. Spencer reageert daarmee op een eerder deze week verschenen artikel van Bloomberg waarin wordt geclaimd dat Kotick jarenlang op de hoogte was van ongelijkheid, seksuele intimidatie en giftig werkgedrag op de werkvloer van het bedrijf. Microsoft heeft aan Bloomberg bevestigd dat de e-mail echt is.

Spencer liet in de e-mail weten "geschokt en enorm verontrust te zijn vanwege de verschrikkelijke gebeurtenissen en acties" bij de uitgever van Call of Duty, Tony Hawk-games en Diablo. "Dit soort gedrag hoort niet in onze industrie thuis." Als gevolg daarvan "evalueren we alle aspecten van onze relatie met Activision Blizzard en stellen we ons proactief op om dit aan te passen." Het is niet bekend wat de gevolgen precies zullen zijn.

Eerder deze week lekte er ook een interne e-mail van PlayStation-baas Jim Ryan naar diens werknemers uit. Daarin meldt hij dat hij en het leiderschap bij Sony "ontmoedigd en verbaasd" zijn over de mogelijkheid dat Activision "niet genoeg heeft gedaan om de diepgewortelde cultuur van discriminatie en intimidatie aan te pakken".

Na het uitkomen van het artikel van Wall Street Journal heeft het raad van bestuur van Activision Blizzard een statement naar buiten gebracht waarin men hun steun uitspreekt richting Koticks leiderschap. Zo'n honderdvijftig werknemers van het bedrijf begonnen kort daarna met een staking. Inmiddels hebben meer dan 1300 werknemers van Activision Blizzard een petitie ondertekend waarin ze eisen dat Kotick aftreedt. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Eens kijken of dit ook een PR stunt is en beperking van imago schade zoals ik in een ander topic las..

0

@ali3n8tor Ik vind dat dit wel een PR stunt is. Wat er bij Activision Blizzard gebeurt is niet goed en als Kotick er vanaf wist moet hij aftreden en een bedrijf of Sony, Microsoft of elk ander bedrijf moet zeker wel 'de werkrelatie evalueren'. Maar dat kun je prima intern houden. Ik zou vooral eerst mijn werknemers op het hart drukken dat als er problemen zijn ze die moeten melden bij HR en als dat niet het gewenste resultaat oplevert zoek je het hoger op en als dat niet werkt zoek je de media op. Zorg eerst dat je het intern goed op orde hebt voor je dit doet. Voor hetzelfde geld is het in je eigen bedrijg ook een bende en sta je helemaal voor snikkel. (grappig dat dat laatste woord wel weer mag) En misschien ben ik te cynisch, zou prima kunnen, ik geloof ook wel dat zowel Sony als Microsoft hier de beste bedoelingen bij hebben. En misschien sturen ze deze mail aan de hand van vele vragen van hun werknemers, maar er 'lekt' tegenwoordig zoveel uit dat ik me altijd afvraag wat de reden daarvan is als het bewust gelekt is. Dat is de reden van mijn cynisme

0

@Ziminar MS heeft zelf niets naar buiten gebracht, het is door een derde partij naar buiten gebracht. MS heeft aan het Bloomberg dit bevestigt om eventuele misinformatie in de kiem te smoren.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou