Warcraft Rumble verschijnt op 3 november

Warcraft Rumble verschijnt op 3 november

Game is free-to-play en komt uit op iOS en Android

De mobiele game Warcraft Rumble verschijnt op 3 november op iOS en Android.

Dat heeft Blizzard aangekondigd. Het free-to-play-spel werd vorig jaar mei onthuld onder de naam Warcraft Arclight Rumble, maar heet nu dus simpelweg Warcraft Rumble.

In de game moeten spelers troepen op een slagveld positioneren. Men kiest meerdere leiders uit vijf facties gebaseerd op de Warcraft-franchise - Alliance, Horde, Beast, Blackrock en Undead.  Afhankelijk van op welke map wordt gespeeld, zijn er verschillende missies, van grootschalige gevechten tot baasgevechten. Spelers kunnen daarbij zogenaamde mini's verzamelen - meer dan zestig komen er op release beschikbaar - om in te zetten tijdens gevechten. De game heeft PvE- en PvP-gevechten, co-op, raids, kerkers en guilds.

De release van de game valt samen met Blizzcon, dat op 3 en 4 november in het Anaheim Convention Center te Californië wordt georganiseerd. Het is voor het eerst sinds 2019 dat het evenement weer met publiek gehouden wordt.

Vorige week werd aangekondigd dat Chris Metzen nu de executive creative director van de Warcraft-franchise is. Metzen was een van de teamleden die aan de oorspronkelijke game Warcraft: Orcs and Humans werkte, waar hij onder andere illustraties voor maakte. Ook heeft hij stemmen verleend aan een grote diversiteit aan personages in Blizzard-games. In 2016 vertrok Metzen bij Blizzard, maar hij werd vorig jaar weer aangesteld als adviseur voor de Warcraft-franchise. In zijn nieuwe rol zal hij een nog grotere invloed op de franchise hebben.

Ook bleek eerder deze week dat er tien ontslagen zijn gevallen bij het Hearthstone-team. Er zouden zich geen verdere problemen voordoen binnen het team.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Komt deze wel in Nederland uit? Met het oog op lootboxes? Denk het niet eigenlijk.

0

ik vrees er ook voor ...

0

Aanbevolen voor jou