Voormalige Ubisoft-werknemers opgepakt tijdens onderzoek naar seksueel wangedrag

Voormalige Ubisoft-werknemers opgepakt tijdens onderzoek naar seksueel wangedrag

Politie zou al langer dan een jaar een onderzoek uitvoeren

Vijf voormalige Ubisoft-werknemers zijn opgepakt door de Franse politie als onderdeel van een langdurig onderzoek naar seksueel wangedrag binnen de uitgever.

Dat schrijft de Franse krant Libération. Onder de vijf werknemers zouden voormalige chief creative officer Serge Hascoët en zijn rechterhand Tommy François vallen. Beide heren vertrokken in 2020 nadat ze werden aangehaald in een uitgebreide reportage over giftig werkgedrag binnen Ubisoft.

Het jaar daarop klaagden een Franse vakbond en twee slachtoffers het bedrijf aan vanwege seksuele intimidatie op de werkvloer. De politie is als gevolg daarvan een onderzoek gestart, en de arrestaties van deze week maken daar onderdeel van uit. Het vijftal zou ondervraagd worden op het politiebureau.

De identiteit van de andere drie voormalige werknemers die zijn opgepakt, is op moment van schrijven niet bekend. Andere prominente werknemers die vertrokken nadat verhalen over de giftige werksituatie bij Ubisoft naar buiten kwamen, zijn onder andere Ashraf Ismail - de creative director van Assassin's Creed Valhalla - hoofd van human resourches Cécile Cornet en creative director Maxime Béland.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ze nemen de "everything is permitted" slogan wel erg serieus daar op het Assassijnen hoofdkwartier.

0

Best hoge piefen die dan het veld moeten ruimen

0

Aanbevolen voor jou