Voormalige Battlefield- en Far Cry-makers richten Moon Rover op

Voormalige Battlefield- en Far Cry-makers richten Moon Rover op

Het bedrijf werkt aan een game met een focus op 'emergent gameplay'

Ontwikkelaars die voorheen aan Far Cry, Battlefield en Crusader Kings hebben gewerkt, hebben de ontwikkelstudio Moon Rover Games opgericht.

Het team, dat is gesitueerd in Stockholm, Zweden, wil een game met 'emergent gameplay' ontwikkelen - oftewel gameplay dat ontstaat wanneer spelers interactie hebben met verschillende spelmechanieken binnen het spel. Denk aan de manier waarop bijvoorbeeld vuur ingezet kan worden in Zelda: Breath of the Wild om een luchtsluis te creëren en daarmee te kunnen zweven, of andere situaties die in de game via de physics ontstaan.

Creative director Jamie Keen tegen Games Industry: "Emergent game-ervaringen - een klein verlies aan controle in hoe een game werkt - doet iets met me. Je ziet een bepaald geluk in spelers wanneer ze dat ervaren, wanneer ze een systeem dat als het ware een leven op zichzelf heeft begrijpen. Dat wil ik naar het volgende niveau brengen."

Volgens Keen moet de nog naamloze game het beste uit het verhaal en de sandbox-aspecten van Far Cry en Battlefield pakken en daar een multiplayer co-op actie-ervaring omheen bouwen. Hij waarschuwt wel dat de game niet zo enorm wordt als het eerder genoemde Breath of the Wild. "Dit wordt een afgebakende versie daarvan. We willen spelers richting en herkenning geven, maar ook een gevoel van nieuwigheid die je krijgt wanneer je het beste van Far Cry en Battlefield combineert."

Volgens CEO Julien Wera maakt de studio gebruikt van 'machine learning' om verschillende mogelijkheden en data te creëren waaruit de ontwikkelaar vervolgens betekenisvolle ervaringen filtert. Op die manier wil de studio relatief klein blijven, met vijftig tot zeventig werknemers. "We kijken naar het juiste aantal om een studio te creëren waarmee we ambitieuze producten kunnen maken, maar iedereen ook elkaar kent, en iedereen met elkaar kan praten en weet wat iedereen doet."

De officiële website is hier te vinden. Daar staan ook vacatures.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou