Ubisoft ziet Activision Blizzard-overname als positieve bevestiging

Ubisoft ziet Activision Blizzard-overname als positieve bevestiging

Bedrijf denkt dat het in de toekomst kansen biedt voor andere bedrijven

Ubisoft-CEO Yves Guillemot ziet het feit dat de Activision Blizzard-overname door Microsoft waarschijnlijk doorgaat, als een teken dat de Franse uitgever zelf ook de juiste strategieën hanteert.

Dat meldde hij tijdens een gesprek met investeerders (via VGC). "Ik denk dat het goed nieuws is dat de overname door kan gaan, want het toont de kracht van IP's en de richting die de industrie opgaat. Dat betekent dat er in de toekomst veel kansen zijn voor alle bedrijven."

Hij vervolgt: "Het toont ook de waarde van IP's aan, of ze nou op console, pc of mobiel beschikbaar zijn - het worden wereldwijde merken, en dan bedoel ik ook echt wereldwijd. Dat biedt veel fantastische kansen. Microsoft gaf al aan dat het mobiele gedeelte van de Activision-deal belangrijk is, en wij maken ook allerlei investeringen in de mobiele markt, dus dat helpt mee met de waarde van het bedrijf."

Ubisoft liet deze week weten dat het de rest van het boekjaar, dat loopt tot en met 31 maart 2024, tien games op de planning heeft staan: Assassin's Creed Mirage, Avatar: Frontiers of Pandora, The Division Resurgence, Rainbow Six Mobile, Just Dance 24, Prince of Persia: The Lost Crown, Skull and Bones, The Crew Motorfest, XDefiant en een nog onbekende game.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ja wilt hij al al een paar jaar niet dat er een grote investeerder komt voor ubi, voor een deel of voor de hele toko in ze geheel. Zie toch Amazon nog een grote partij kopen als ze door willen gaan met luna.

0
test

Ik hoorde in een podcast zelfs dat Apple overweegt om Disney over te kopen omdat van die laatste de aandeelprijzen flink zijn terug gelopen de laatste maanden. Als dat kan en er door komt, dan kan alles qua overnames.

0
test

Gaat er nooit door komen, disney is grooste entertainment bedrijf op aarde en Apple grooste tech bedrijf, disney aandelen zijn wel vaker naar beneden geweest ze komen er altijd boven op ook op dit.

0
test

Jeff Grubb zei dat omdat het bedrijven zijn in verschillende hoofdsectoren dat het een soepelere overname kan zijn dan bij ABK door Microsoft/Xbox omdat dat meer gezien wordt als dezelfde sector vanuit de politiek. Maar mij lijkt het ook onwaarschijnlijk inderdaad.

[Reactie gewijzigd door Mythanics op 24 juli 2023 - 14:02]

0
test

Ik ben heel erg benieuwd wanneer xDefiant uitkomt. Werd eerst gezegd zomer maar we hebben nog geen releasedatum gekregen. Nu moet het een free to play game worden dus kan de release er ineens zijn.

0

Aanbevolen voor jou