Super Dungeon Maker is nu verkrijgbaar

Super Dungeon Maker is nu verkrijgbaar

Game kost 19,99 euro en is beschikbaar op pc en Switch

Gisteren is Super Dungeon Maker uitgekomen voor pc en Nintendo Switch.

De game was al verkrijgbaar via Steam Early Access, maar de uiteindelijke versie is nu beschikbaar voor 19,99 euro. Hieronder is de launchtrailer te bekijken.

In Super Dungeon Maker van ontwikkelaars Firechick en rokaplay maken spelers - zoals de titel al aangeeft - zelf kerkers. Men kan daar op pc muis en toetsenbord en op Switch bijvoorbeeld Joy-Cons voor gebruiken. Spelers bepalen zelf hoeveel niveaus, items, vijanden, schakelaars, valstrikken en andere objecten er in hun kerker zitten. Wanneer spelers tevreden zijn met hun creatie, kan men de kerker online delen. Dat kan ook cross-platform.

De makers laten weten grote fans van klassieke Zelda-games te zijn. "We vonden het ook geweldig wat Nintendo met Super Mario Maker deed, dus we wilden een vergelijkbare, gebruiksvriendelijke tool maken voor de top-down actie-adventures uit het 16-bit-tijdperk." Daarbij wordt de game ook ingezet als educatieve tool - daarom kunnen academische instellingen de game gratis gebruiken. Volgens de makers gebruiken diverse universiteiten in Europa en de VS de game al om leerlingen meer bij te brengen over leveldesign.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou