Square Enix hint naar Switch-remake Dragon Quest 9

Square Enix hint naar Switch-remake Dragon Quest 9

Tijdens een livestream van Square Enix werd er gehint naar een remake van Dragon Quest 9 voor de Switch.

De livestream werd gisteren gehouden om het tienjarige jubileum van Nintendo DS-game Dragon Quest 9: Sentinels of the Starry Skies te vieren. Tijdens de stream waren onder andere producent Yu Miyake, Dragon Quest-bedenker Yuji Horii en Level 5-CEO Akihiro Hino aanwezig. Level 5 is de ontwikkelaar van de originele Dragon Quest 9.

Gedurende de stream werd er over een remake gesproken. De ontwikkelaars vroegen het aanwezige publiek op welke console men het liefst de remake zou zien, waarop de meeste aanwezigen Switch antwoordden. Daarop besloten de ontwikkelaars te praten over hoe de online elementen van de game geïmplementeerd zouden worden in een Switch-versie en hoe de game zowel de oude graphics als vernieuwde graphics zou bevatten, vergelijkbaar met de aankomende Switch-release van Dragon Quest 11.

Square Enix en Level 5 hebben de remake dus niet officieel aangekondigd, maar er werd wel uitvoerig over gepraat. Tot een eventuele aankondiging mogelijk gedaan wordt, kunnen fans van de Japanse rpg-reeks uitkijken naar Dragon Quest 11 S, dat op 27 september op de Switch verschijnt. Dragon Quest Builders 2 is nu verkrijgbaar op PlayStation 4 en Switch.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Graag weer met die prachtige midi-muziek van deel 11...oh wacht....

0

@Sander999 Gelukkig heeft de Switch versie die niet! OT: Dit is toch wel mijn favoriete DQ. Zou hier heel graag een remake van willen zien.

0

Graag een remake van Dragon Quest IX :D Ik vind dat de leukste in de serie tot nu toe. De vrijheid met betrekking tot de classes en het wisselen daar tussen vond ik heel leuk.

0

Aanbevolen voor jou