Sega Amerika-werknemers stemmen in het voordeel van vakbond

Sega Amerika-werknemers stemmen in het voordeel van vakbond

Het bedrijf volgt daarmee in de voetsporen van Zenimax Studios, Blizzard Albany en Raven Software

Werknemers van Sega Amerika hebben in het voordeel van het oprichten van een vakbond gestemd.

Afgelopen april bleek al dat een meerderheid van 144 werknemers verspreid over marketing, lokalisatie, kwaliteitswaarborging en productontwikkeling zich positief uitliet over de mogelijkheid van een vakbond, en er is inmiddels officieel gestemd.

Van de meer dan tweehonderd werknemers die mogen stemmen, hebben 91 werknemers positief gestemd en hebben 26 werknemers negatief gestemd. De bedoeling is nu dat men een vakbond genaamd Allied Employees Guild Improving Sega (AEGIS) gaat oprichten.

Het wordt daarmee de vijfde vakbond voor gamebedrijven in de Verenigde Staten, na vakbonden voor Raven Software, Blizzard Albany, de indieontwikkelaar Tender Claws en Zenimax Studios. Het aansluiten bij vakbonden is zeker in de Verenigde Staten een relatief gebruikelijk proces, maar was tot voor kort vrij ongehoord binnen de game-industrie.

Afgelopen april lieten de werknemers van Sega al weten dat er op dit moment een "gebrek aan controle" over diens arbeidsomstandigheden heerst. Dit weerhoudt de werknemers van hun doel om geweldige games voor gepassioneerde fans te creëren. Daarbij zouden de lonen "onder het gemiddelde binnen de industrie liggen". Ook zouden werknemers slechte arbeidsvoorwaarden hebben en weinig uitzicht op promotie hebben.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Zit het in Amerika zoveel anders dan als in Nederland? Dat je per bedrijf een eigen vakbond hebt?

0
test

Ik geloof dat er in sommige gevallen zelfs een specifieke vakbond per afdeling is. Zo is Raven Software een ontwikkelaar die volledig onderdeel is van Activision en van die ontwikkelaar heeft de testafdeling een vakbond opgericht enkel voor die afdeling. Als bijvoorbeeld de programmeurs van die ontwikkelaar een vakbond willen moeten ze die weer apart oprichten. Tenminste zo heb ik het begrepen. Dat is toch een stuk gecompliceerder dan hier. Maar ik heb verder ook geen kennis over vakbonden in de VS, dus wat precies de regels zijn weet ik verder niet.

0

Aanbevolen voor jou