Saoedi-Arabië wil 38 miljard dollar in nationale game-industrie investeren

Saoedi-Arabië wil 38 miljard dollar in nationale game-industrie investeren

Via Savvy Gaming Group, een dochteronderneming van het Public Investment Fund

De overheid van Saoedi-Arabië is van plan om 38 miljard dollar - omgerekend bijna 35 miljard euro - in de game-industrie van het land te investeren.

Dat meldt Bloomberg. "We willen samen met bedrijven werken aan het uitgeven van games, het runnen van hun e-sportzaken of het ontwikkelen van nieuwe IP", aldus Brian Ward, de CEO van Savvy Gaming Group. Het is de bedoeling dat er op deze manier een 'gaming hub' in het land ontstaat.

Savvy is een dochteronderneming van het Public Investment Fund, dat in het leven is geroepen om Saoedi-Arabië minder afhankelijk van winst gebaseerd op olie te maken. De Savvy Gaming Group richt zich daarbij specifiek op investeringen rondom games. De organisatie heeft zich tot nu toe vooral op e-sports gericht, maar wil zich volgens Bloomberg voortaan meer op het lokaal uitgeven en ontwikkelen van games gaan focussen.

Zo heeft Savvy vorig jaar zelf een studio opgericht, bestaande uit zo'n 45 werknemers. De bedoeling is dat men eerst een mobiele game gaat ontwikkelen, en daarna een consolegame.

Saoedi-Arabië investeert de laatste jaren steeds meer in de game-industrie. Het land heeft via het Public Investment Fund aandelen van bedrijven als Nintendo, Activision-Blizzard, EA, Take Two, Capcom, Nexon en SNK in handen. De investeringen zijn controversieel in het Westen. Dit vanwege de problemen in het land omtrent menselijke rechten. Hoewel beursgenoteerde bedrijven niet kunnen bepalen wie hun aandelen koopt, gaat een deel van de winst die een bedrijf maakt naar het land via de aandelen die het in het bezit heeft.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ben benieuwd wat daar uit gaat komen, de enige game waarvan ik weet dat hij uit SA kwam was geen hoogvlieger Zoek maar op unearthed trail of ibn battuta

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou