SAG-AFTRA gaat stemmen voor staking binnen game-industrie

SAG-AFTRA gaat stemmen voor staking binnen game-industrie

De staking binnen de film- en tv-industrie is al geruime tijd gaande

De huidige staking in de filmwereld lijkt zich ook naar de game-industrie te verplaatsen, aangezien SAG-AFTRA van plan is om te stemmen voor een staking binnen gamebedrijven.

Eerder dit jaar hebben zowel de Writer's Guild of America (WGA) en de Screen Actors Guild and American Federation of Television and Radio Artists (SAG-AFTRA) een staking ingezet binnen de Amerikaanse film- en televisie-industrie. Beide vakbonden en diens leden - zo'n beetje alle Amerikaanse acteurs en scriptschrijvers - staken vanwege oneerlijke lonen binnen de filmindustrie en een toename in het gebruik van AI, waardoor werkzekerheid in gevaar komt. De meeste grote bedrijven geven vooralsnog niet toe aan de eisen van de vakbonden, waardoor het schrijfwerk, productie en promotie van de meeste films en tv-programma's al geruime tijd stil ligt.

Deadline schrijft nu dat SAG-AFTRA tussen 5 en 25 september gaat stemmen om een soortgelijke staking binnen de game-industrie plaats te laten vinden. Dat zou betekenen dat alle acteurs die zijn aangesloten bij de vakbond hun acteerwerk in games naar zich neer gaan leggen tot de vakbond en verschillende gamebedrijven er uit zijn gekomen via onderhandelingen.

De volgende bedrijven zouden te maken kunnen krijgen met een staking:

  • Activision Productions Inc.,

  • Blindlight LLC,

  • Disney Character Voices Inc.,

  • Electronic Arts Productions Inc.,

  • Epic Games, Inc.,

  • Formosa Interactive LLC,

  • Insomniac Games Inc.,

  • Take 2 Productions Inc.,

  • VoiceWorks Productions Inc.,

  • WB Games Inc.

Volgens SAG-AFTRA-directeur Fran Drescher hebben bovenstaande bedrijven gefaald in het toegeven aan de wensen van de leden van de vakbond. Er zou sprake zijn van hebzucht en gebrek aan respect bij de bedrijven, en ook hier zorgt een toename in gebruik van artificiële intelligentie voor een vermindering in werkgelegenheid. Onder de eisen van SAG-AFTRA valt onder andere het gelijktrekken van lonen met inflatie en bescherming tegen het gebruik van AI.

Of de staking echt doorgaat, moet later deze maand blijken. Mocht dat het geval zijn, dan kan de staking net als in de film- en tv-industrie uitstel van gamereleases of vervanging van bepaalde stemacteurs teweegbrengen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

tja mensen staakte ook toen hun baan in gevaar kwam door automatisering en kijk waar we nu zijn. Het is niet dat ze geen gelijk hebben, waarschijnlijk heeft het alleen niet zo veel impact.

0
test

Het is naïef te denken dat dit de zelfde situatie is als met de industriële revolutie.

0

Aanbevolen voor jou