Roots of Pacha verdwijnt van Steam na ruzie tussen ontwikkelaar en uitgever

Roots of Pacha verdwijnt van Steam na ruzie tussen ontwikkelaar en uitgever

Bedrijven beschuldigen elkaar, maar willen beiden de game weer terug op Steam zien te krijgen

De boerderijsimulator Roots of Pacha is van Steam afgehaald na een geschil tussen ontwikkelaar Soda Den en uitgever Crytivo.

"Zoals jullie misschien hebben gemerkt is de Steam-pagina van Roots of Pacha tijdelijk offline", zo schrijft de ontwikkelaar in een tweet. "We zijn helaas in een geschil met Crytivo verwikkeld over de rechten op de game. We hebben hard gewerkt aan het amicaal oplossen van het probleem. In plaats van mee te denken heeft Crytivo besloten naar Valve naar stappen en de game van Steam te halen zonder ons te verwittigen of het verkrijgen van onze toestemming."

De ontwikkelaar schrijft dat het aan de problemen met Crytivo blijft werken. "We zijn voorzichtig optimistisch dat Roots of Pache zeer snel naar Steam terugkeert." 

De uitgever deelde echter zelf een statement als een reactie op de tweet. Volgens Crytivo heeft het bedrijf de ontwikkelaar ondersteund, maar werd dat niet in dank afgenomen. "Twee dagen na de succesvolle release ontvingen we een onverwacht bericht van Soda Den. Ze informeerden ons dat ze het contract waar we drie jaar onder hebben gewerkt vanuit hun kant hebben opgezegd. Daarmee deden ze al ons werk en de afgesproken delen van de opbrengsten teniet. Kort daarna namen ze onze toegang tot de Steam-pagina weg."

Crytivo meldt dat het Valve's beleid is om de pagina offline te halen bij een geschil tussen partijen - in ieder geval tot de ruzie is opgelost. De uitgever geeft daarbij ook aan dat het de bedoeling is dat de situatie wordt opgelost en dat Roots of Pacha terugkeert op Steam. Hoe de bedrijven het geschil precies willen oplossen, is niet bekend.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

[quote] We zijn helaas in een geschilt met Crytivo verwikkeld over de rechter op de game.[/quote] Niet de linker? [quote] Daarmee deden ze al ons werk en de het afgesproken[/quote] Laat geworden gister, Michel? ;)

0
test

@The_Stifmeister Niet eens! Thanks though ;)

0

Aanbevolen voor jou