Hoogtepunten: Remasters van GTA-trilogie aangekondigd

Hoogtepunten: Remasters van GTA-trilogie aangekondigd

Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

PlayStation 5-update verbetert de prestaties van de console

Update 21.02-04.02.00 is nu beschikbaar voor iedereen die de PS5 opstart en verbonden is met het internet. Op wat voor manier de systeemprestaties precies worden verbeterd, specificeert Sony niet. Mogelijk wordt hiermee bedoeld dat het besturingssysteem iets responsiever is.

Sony bracht vorige maand nog een grote nieuwe systeemupdate uit waarmee gebruikers een M.2 SSD aan hun console konden hangen om de opslagruimte uit te breiden. Ook werd 3D-audio voor televisiespeakers toegevoegd.

Lees verder

 

Ubisoft onthult meer aankomende Assassin's Creed Valhalla-content

Er komt meer content naar Assassin's Creed Valhalla - Ubisoft heeft bekendgemaakt wat spelers kunnen verwachten.

Morgen komt update 1.3.2 uit. Daarmee worden diverse bugs opgelost en wordt de weg vrijgemaakt voor de aankomende uitbreiding Viking Age Discovery Tour, die op 19 oktober voor iedereen beschikbaar komt. Hierin kunnen spelers de wereld van de Vikingen op educatieve wijze, zonder gevechten, verkennen.

Lees verder

Assassins Creed Valhalla

Sora komt naar Super Smash Bros. Ultimate

Sora uit Kingdom Hearts is de nieuwe en laatste vechter die aan Super Smash Bros. Ultimate wordt toegevoegd. Dat heeft Nintendo bekendgemaakt in een livestream.

In een veertig minuten durende livestream deed Masahiro Sakurai het personage uit de doeken. Ook liet hij uitgebreid zien welke moves Sora voor je in petto heeft. Het laatste personage komt uit op 19 oktober. Nintendo onthulde ook de laatste Mii-kostuums. Je kunt je Mii binnenkort verkleden als Octoling en Judd uit Splatoon en Doom Slayer. Deze kostuums komen een dagje eerder uit, op 18 oktober.

Lees verder

kingdom hearts 3 remind

Far Cry 6 is geen revolutie, maar wel een goede Far Cry

Na het experimentele uitstapje van Far Cry New Dawn keert Ubisofts verhalende shooterfranchise terug naar de kern: soldaatje spelen op een tropisch eiland. Ditmaal betreft het Yara, geïnspireerd door Cuba, waar een fascistisch staatshoofd bijna smeekt om een kopje kleiner gemaakt te worden. Far Cry 6 duwt revolutie en anti-etablissement door je strot, maar Ubisoft blijft ondertussen trouw vastklampen aan diens eigen, oude regime.

Zoals bij Far Cry de regel is, draait de game in essentie om de grote, boze slechterik; het kwaad om gewelddadig omver te werpen. Ditmaal is niemand minder dan Giancarlo Esposito gestrikt. De man die voor velen onherroepelijk gelijkstaat aan Gustavo Fring van Breaking Bad, stapt hier wederom in de schoenen van een gecalculeerde antagonist: Antón Castillo.

Lees verder

 

Dragon Quest-componist Koichi Sugiyama overleden

In een bericht op de officiële website zegt Dragon Quest-uitgever Square Enix zijn werk te herdenken en te rouwen om het overlijden.

"Het is triest om te horen van Mr. Sugiyama's plotselinge overlijdensbericht", zegt Dragon Quest-bedenker Yuji Horii over het nieuws. "In het 35 jaar maken van Dragon Quest bracht professor Sugiyama de muziek van de wereld tot leven. Hij schreef prachtige muziek en moet blijven leven in het hart van de gebruikers. Sugiyama-sensei, bedankt voor die lange tijd."

Lees verder

Dragon Quest 12

EA overweegt andere naam Fifa-games

"Als we vooruitkijken verkennen we ook het idee om onze wereldwijde EA Sports-voetbalgames te hernoemen", zegt het bedrijft. "Dat betekent dat we onze naamovereenkomst met Fifa onderzoeken, die losstaat van al onze andere partnerschappen en licenties in de voetbalwereld."

Het bedrijf benadrukt daarmee dat een naamswijziging geen invloed heeft op overeenkomsten met onder andere de UEFA Champions League en diverse nationale competities, die weer toegang geven tot spelers.

Lees verder

 

Windows 11 is nu beschikbaar

Maandag 4 oktober is Microsoft begonnen met het uitrollen van Windows 11.

Het gaat om een gefaseerde uitrol - halverwege volgend jaar moet iedere Windows 10-pc die het besturingssysteem kan draaien, de update aangeboden hebben gekregen. Men kan via Windows Update controleren of de update beschikbaar is.

Microsoft biedt online ook een app aan waarmee gecontroleerd kan worden of iemands systeem geschikt is. Mensen die Windows 11 willen gebruiken, hebben 4 GB aan werkgeheugen, 64 GB aan opslagruimte, een grafische kaart die DirectX 12 ondersteunt en een 64bit-processor nodig.

Lees verder

 

Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition officieel aangekondigd

Rockstar heeft Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition officieel aangekondigd.

De collectie bevat Grand Theft Auto 3, Grand Theft Auto: Vice City en Grand Theft Auto: San Andreas. Rockstar laat weten dat de spellen geüpdatet zijn voor moderne platforms en diverse visuele verbeteringen en andere aanpassingen bevatten. Wel moet de klassieke "look en feel" van de trilogie behouden blijven.

De collectie komt nog ergens dit jaar naar PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Nintendo Switch en pc (via de Rockstar Games Launcher). Ergens in de eerste helft van 2022 komt de collectie ook naar iOS en Android. De bestaande versies van GTA 3, Vice City en San Andreas worden volgende week uit digitale winkels gehaald.

Lees verder

Update: PlayStation 5 kopen: Alle winkels en informatie op een rij

De PlayStation 5 is al enige tijd, maar is bij veel winkels uitverkocht. Hieronder vind je alle winkels waar je een PS5 kunt kopen, met bijbehorende prijzen.

Lees verder

 

Ssd van 512 GB voor Xbox Series X en S lanceert mogelijk binnenkort

Er komt binnenkort mogelijk een SSD van 512 GB uit om de opslagruimte van de Xbox Series X en S mee uit te breiden.

De Seagate-uitbreiding werd geadverteerd door diverse retailers, zo meldt Windows Central, en is met 512 GB ongeveer de helft qua grootte van de bestaande 1 TB-uitbreiding, die voor 219,90 euro te koop is. Het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat de kleinere opslag goedkoper wordt en bedoeld is als budgetoptie voor gamers.

Lees verder

 

Metroid Dread doet de reeks eer aan

Metroid Dread combineert de oude, vertrouwde Metroid-formule met genoeg frisse ideeën om de 35 jaar oude reeks nieuw leven in te blazen. Niet eerder liet Samus zich zo vloeiend besturen en is de actie zo spectaculair geweest. De EMMI vormen een spannende onderbreking op het standaard verkennen, maar over alle onderdelen van Metroid is even goed nagedacht. Optionele upgrades voegen in de meeste gevallen echter nauwelijks wat toe en zo vrij als Super Metroid wil het ook niet worden. Het zijn kleine misstappen voor een game die Metroid weer op de kaart zet.


Lees verder

METROID DREAD

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou