Reportage onthult giftige werkcultuur binnen Nintendo Amerika

Reportage onthult giftige werkcultuur binnen Nintendo Amerika

Een uitgebreid artikel claimt dat er sprake is van een giftige werkcultuur binnen de Amerikaanse divisie van Nintendo.

Volgens een reportage van Kotaku hebben diverse vrouwen die via een tijdelijk contract bij Nintendo hebben gewerkt zich geuit over de werkcultuur binnen het bedrijf in Redmond. Die werkcultuur zou samenvattend met een "studentenhuis" worden vergeleken.

Zo zou seksueel gedrag "gebruikelijk" zijn, waarbij mannelijke werknemers met een tijdelijk contract eerder kans maakten op fulltime banen binnen het bedrijf. Die fulltime werknemers, ook wel 'red badges' genoemd, zouden vrij spel hebben binnen het bedrijf. "Als je benaderd werd door een 'red badge' en ze probeerden een move te maken, was het aan te raden ze niet teveel te ontmoedigen." Verder zouden 'red badges' tijdelijke werknemers mee kunnen nemen naar het jaarlijkse kerstfeest van het bedrijf, wat voor scheve verhoudingen zou hebben gezorgd.

Vrouwen zouden regelmatig seksistische opmerkingen naar het hoofd geslingerd krijgen. Vooral het hoofd van Nintendo's testafdeling zou zich hier schuldig aan maken. Mannelijke werknemers zouden onder andere vragen naar de kleur van het ondergoed van vrouwelijke werknemers. Ook zou een werknemer op een Microsoft Teams-kanaal van het bedrijf seksuele opmerkingen maken over personages uit Pokémon en Genshin Impact.

Homoseksuele werknemers zouden daarnaast gepest worden door vaste werknemers. Homoseksuele stelletjes die werkzaam zijn bij het bedrijf zouden strenger aan regels gerelateerd aan aanraking op de werkvloer worden gehouden dan heteroseksuele koppels.

Kotaku meldt dat Nintendo Amerika-directeur Doug Bowser inmiddels een interne e-mail naar werknemers heeft gestuurd als reactie op de reportage. Deze e-mail zou met Kotaku zijn gedeeld door een werknemer van het bedrijf. Bowser claimt in de mail dat de gemaakte claims inmiddels actief zouden worden onderzocht binnen het bedrijf.

Eerder dit jaar kwamen er al berichten naar buiten over de scheve verhoudingen tussen vaste en tijdelijke werknemers bij Nintendo Amerika. Bowser noemde de verhalen toen al "zorgelijk". Voormalige Nintendo Amerika-directeur Reggie Fils-Aime distantieerde zich van de berichtgeving en meldde dat de beschrijvingen niet overeenkwamen met de werkcultuur toen hij nog voor het bedrijf werkte.

Nintendo is niet het enige gamebedrijf dat de afgelopen jaren onder een vergrootglas ligt wat betreft giftige werkcultuur. Uitgevers en ontwikkelaars als Ubisoft, Activision Blizzard en Rockstar gingen hen al voor.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Als dit waar is, is dit een uiterst walgelijke situatie. Al ben ik ook benieuwd naar de schaal waarop dit zou gebeuren. Al moet ik zeggen dit gedrag wel realistisch te vinden binnen de groep van mensen die er werken. In YouTube video's hoor je wel vaker over vaag gedrag van Nintendo (of America) medewerkers. Met vaag bedoel ik iets als "Microsoft Teams-kanaal van het bedrijf seksuele opmerkingen maken over personages uit Pokemon en Genshin Impact"...

0
test

Vreselijk om te lezen dat het er zo aan toe blijkt te gaan. Ik hoop dat dit wordt opgelost. Wat ik wel moeilijk begin te vinden van dit soort verhalen is de geloofwaardigheid van hoe ernstig het echt is. Tegenwoordig zijn er zo veel mensen die zich graag een slachtoffer voelen, omdat ze heel snel gekwetst zijn. Van die personen die een verkeerd woordje of mening zien als geweld. :S

0

Aanbevolen voor jou