Pokémon-maker werkt aan actie-adventuregame Project Bloom

Pokémon-maker werkt aan actie-adventuregame Project Bloom

Private Division geeft het spel uit

Pokemon-ontwikkelaar Game Freak werkt aan een nieuw spel genaamd Project Bloom. Take-Two-uitgeverslabel Private Division gaat het spel uitbrengen.

Het gaat om een "compleet nieuwe actie-adventure-IP", zo wordt beschreven. Ook is de eerste artwork van het spel getoond, waarin een personage met een zwaard in een bos staat. 

Volgens regisseur Kota Furushima wordt het spel gedurfd en gaat het qua toon verschillen van eerdere games van de ontwikkelaar, waarmee waarschijnlijk Pokémon wordt bedoeld. 

De ontwikkeling van Project Bloom bevindt zich nog maar in een vroeg stadium - een releasedatum is nog niet bekend, maar Private Division verwacht gedurende het fiscale jaar 2026, dat loopt van 1 april 2025 tot en met 31 maart 2026. Het is niet bekend op welke platforms de game komt - Game Freak is geen eigendom van Nintendo en de game kan in principe dus op alle systemen uitkomen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Op zich ben ik wel benieuwd. Ik heb altijd gedacht dat Gamefreak (Game Freak?) second party was. Klaarblijkelijk mogen ze ook op andere platformen spellen uitbrengen. Hoeveel mensen werken er nu bij Game Freak?

0
test

@whaha Klopt Game Freak zit nergens aan vast. Pokemon helaas wel. Dat zal altijd op een Nintendo platform uitkomen. Geen idee hoeveel er daar werken maar volgens mij was de ontwikkeling van Legends Arceus en Scarlet en Violet wel tegelijk. Dus zullen ze wel meerdere teams hebben die inzetbaar zijn. Daardoor moesten ze de remake van Diamond/Pearl uit handen geven aan ILCA. Dus verwacht ik nou ook niet dat de studio zo super groot is.

0

Aanbevolen voor jou