Oud-regisseur CD Projekt Red richt nieuwe studio op

Oud-regisseur CD Projekt Red richt nieuwe studio op

Nieuw projekt

Mateusz Kanik, regisseur van Cyberpunk 2077 en co-regisseur van The Witcher 3, heeft met een groep ex-collega's van CD Projekt Red een nieuwe studio opgericht.

De studio heet Blank en bestaat naast Kanik uit onder andere Jędrzej Mróz en Marcin Jefimow, voormalig executive producers van Cyberpunk 2077 en The Witcher 3. "Het team wil zijn jaren aan ervaring toepassen op een schone lei en is toegewijd om prachtig gemaakte games en unieke ervaringen te bieden aan spelers, met nieuwe dingen in plaats van platgetreden paden", aldus het persbericht.

Ook is er artwork vrijgegeven van de eerste game van de nieuwe studio, een vooralsnog naamloos project. Dit wordt een "door personages gedreven game die zich afspeelt in een apocalyps, met een twist of twee."

Blank concept art

"We zijn dolblij dat we onze nieuwe studio Blank kunnen aankondigen en kunnen beginnen om ons geweldige team uit te breiden", zegt Kanik. "We werken al jaren in een steeds conservatievere industrie en zijn klaar om gedurfde, impactvolle projecten te maken die passen bij onze unieke creativiteit en waarden. De industrie hecht waarde aan een dictatuur van een creatief individu, maar wij willen de verantwoordelijkheid bij het team leggen. Waar de industrie leunt op cruch, kiezen wij voor een goede balans tussen werk en leven. Waar de industrie zegt dat groter beter is, richten wij ons op zeer gepolijste games met een focus op emotie, verhaal en vakmanschap."

De studio is gevestigd in de Poolse hoofdstad Warschau. Het team bestaat op dit moment uit tien mensen, maar wil groeien tot bijna zestig om hun onaangekondigde project te ontwikkelen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou