Ontwikkeling nieuwe Bioshock zou moeizaam verlopen

Ontwikkeling nieuwe Bioshock zou moeizaam verlopen

Ontwikkeling zou afgelopen zomer voor de vierde maal zijn herstart

Volgens een leaker verloopt de ontwikkeling van de nieuwe Bioshock erg moeizaam - de ontwikkeling zou al viermaal opnieuw zijn gestart.

Dat meldt 'Oops Leaks' op Twitter. Volgens hem is de nieuwe Bioshock in de zomer van 2022 geschrapt en is de ontwikkeling daarna voor de vierde keer opnieuw opgestart. Er zouden daarbij veel relatief onervaren ontwikkelaars aan het spel werken en zij zouden te lijden hebben onder gebrekkig leiderschap.

Volgens de leaker in kwestie heeft vooral het team verantwoordelijk voor het verhaal het moeilijk. Ze zouden er niet in slagen om "een script te schrijven dat past bij een franchise met dit elan". 

Al het bovenstaande is niet officieel bevestigd - alleen duidelijk is dat de nieuwe studio Cloud Chamber aan het spel werkt en Take-Two het uit gaat geven. Ook kondigde een van de schrijvers van Ghost of Tsushima vorig jaar aan dat ze aan de game ging werken.

Er gaan al jaren geruchten over de nieuwe Bioshock. Zo zou de game Bioshock Isolation heten en zich afspelen in de jaren 60, in een stad op Antarctica. De game zou daarnaast verhaaltechnisch verbonden zijn aan de vorige games in de reeks. Deze geruchten zijn echter nooit officieel bevestigd.

Ken Levine, de bedenker van de moderne Bioshock-games, werkt niet aan de nieuwe Bioshock. Hij werkt met zijn nieuwe studio Ghost Story Games aan een nieuwe sci-fi-game met rpg-elementen genaamd Judas.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou