Nintendo vertelt waarom Zelda: Tears of the Kingdom dezelfde spelwereld gebruikt

Nintendo vertelt waarom Zelda: Tears of the Kingdom dezelfde spelwereld gebruikt

'We kozen er specifiek voor om de setting niet te veranderen - het is een belangrijk concept'

In een uitgebreid interview hebben ontwikkelaars van Nintendo uitgelegd waarom The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom en voorganger Breath of the Wild dezelfde spelwereld delen.

Een nieuwe Ask the Developer-aflevering is online gekomen, waarin Nintendo uitvoerig praat over de ontwikkeling van het vrijdag uit te komen Zelda: Tears of the Kingdom. Een van de eerste vragen heeft het over de gedeelde spelwereld. Er wordt gevraagd of ooit is overwogen om het vervolg in een compleet nieuw Hyrule te laten afspelen.

Producent Eiji Aonuma antwoordt: "Nee, niet echt. Hoewel er een duidelijk einde zit aan Breath of the Wild, kregen we allerlei nieuwe ideeën die we in deze versie van Hyrule wilden realiseren. Onze beslissing om een direct vervolg te maken stond toen vast."

Regisseur Hidemaro Fujibayashi vult aan: "We weten precies waar alles te vinden is in het Hyrule uit Breath of the Wild, en juist daardoor konden we nieuwe gameplay creëren. We kozen er specifiek voor om de setting niet te veranderen - het is een belangrijk concept. Toen we dit voor het eerst met het team besproken, waren er geen bezwaren en gingen we allemaal met dit idee aan de slag."

Het idee om dezelfde spelwereld te gebruiken ontstond uit een verrassende situatie, zo legt technische regisseur Takuhiro Dohta uit: "Toen ik Wuhu Island voor Wii Sports Resorts programmeerde, zei Shigeru Miyamoto dat hij 'de levels uit het spel tot personages wilde vormen'. Hij bedoelde dat hij één eiland wilde creëren en dat als basis voor verschillende soorten gameplay in verschillende games wilde gebruiken. Het idee om nieuwe ontdekkingen in dezelfde setting te doen viel mij op. Ik wilde dit idee toepassen in andere games en ik dacht dat dit spel een dergelijke insteek naar een hoger niveau zou tillen."

Volgens art director Satoru Takizawa was deze insteek een behoorlijke uitdaging: "Het is moeilijker om iets nieuws in dezelfde spelwereld te creëren dan iets compleet nieuws te maken. Het is dezelfde wereld, maar we wilden er voor zorgen dat spelers wel een gevoel van verwondering ervaren. Om dat te bewerkstelligen moesten we een wereld pakken die oorspronkelijk zo ontworpen was dat alles er perfect in paste, en een nieuwe laag verrassingen daar bovenop implementeren vanuit een ander perspectief. En dat zonder de herkenbare spelwereld te wissen."

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom is vanaf vrijdag verkrijgbaar voor Nintendo Switch. Lees hier meer over de geschiedenis van The Legend of Zelda en hier meer over de overkoepelende tijdlijn van de reeks.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Snoop213 Hoe bedoel je? Geen enkele Zelda is hetzelfde toch?

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Snoop213 ik zou een spinoff willen waar je de badguy kan zijn. Dat je kracht moet verzamelen en om die kracht te behouden dat je naar bepaalde delen van de wereld zou moeten gaan en op laylines (of ietsin die richting) een fort of dungeons gaat plaatsen met beesten en een boss erin die je kracht veilig houden. Alleen put dat je wel uit en moet je meer kracht zien te vinden enz enz tot je de wereld hebt veroverd. Gameplay zoals Brutal Legend zal dan denk ik het beste passen. Of overlord

0
test

@Snoop213 Dat zullen ze ook wel weer doen. Zelda kennende beginnen ze weer vanaf 0 een game op te bouwen. Ik verwacht dat de volgende Zelda ook niet op deze engine draait. Al ben ik wel erg te spreken over het design van deze 2 Zelda spellen.

0

Aanbevolen voor jou