Nintendo-vacature vermeldt volgende generatie console

Nintendo-vacature vermeldt volgende generatie console

'Het is noodzakelijk dat men samen met game-ontwikkelaars nieuwe technologieën naar de markt brengt'

Een vacature van Nintendo maakt melding van een Nintendo-platform voor de volgende generatie.

Er wordt een ingenieur gezocht voor Nintendo European Research & Development (NERD). Er wordt daarbij specifiek gezocht naar iemand die ervaring heeft met "cross-platform ontwikkeling" en "het implementeren van hoge prestaties".

De persoon die aangenomen wordt gaat zich specifiek op games richten, waarbij de focus ligt op "de nieuwste van de nieuwste oplossingen" op het gebied van real-time rendering en de architectuur van game-engines, "gericht op de huidige en volgende generatie Nintendo-platforms". Ook valt het volgende te lezen: "Het is noodzakelijk dat men samen met game-ontwikkelaars nieuwe technologieën naar de markt brengt."

Het is natuurlijk geen verrassing dat Nintendo aan een nieuwe console werkt - de succesvolle hybride Nintendo Switch is sinds begin 2017 verkrijgbaar en dus diens zevende levensjaar ingegaan. Er is nog niets bekend over een eventuele opvolger, al heeft Nintendo in het verleden er naar gehint dat het toekomstige consoles backward compatibel met de Switch wil maken.

Het feit dat er in de vacature melding wordt gemaakt van zowel de huidige als volgende generatie, stemt fans hoopvol dat het bedrijf beide platforms blijft ondersteunen of er voor wil zorgen dat het huidige Nintendo Switch Online - inclusief de beschikbare retrogames - ook naar de volgende console komen. Dit is vooralsnog echter speculatie.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou