Nintendo gaat achter Switch-emulatietool Lockpick aan

Nintendo gaat achter Switch-emulatietool Lockpick aan

De Zelda: Tears of the Kingdom-leak krijgt een staartje

Nintendo zou een zogeheten 'DMCA-takedown' hebben gestuurd naar Lockpick, homebrewsoftware waarmee Switch-bestanden naar pc kunnen worden overgezet.

Dit nadat onlangs het aanstaande vrijdag the verschijnen The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom uitlekte op internet en door mensen op pc wordt gespeeld. De game kwam te vroeg in handen van een of meer consumenten, waarna het spel schijnbaar met Lockpick op pc werd gezet en werd gedeeld met anderen.

De mensen achter Lockpick lieten naar verluidt op Discord weten een DMCA-takedown te hebben ontvangen. Nintendo zou een verzoek bij Github hebben gelegd, waar de tool gedownload kan worden.

Veel games zijn niet blij met Nintendo's actie. Lockpick is namelijk de meest gebruikte manier om Switch-games op pc af te spelen. Hoewel het gratis delen van Switch-games op deze manier niet toegestaan is, staan consumenten wel in hun recht om aangeschafte Switch-games naar pc te kopiëren en ze daar op te emuleren - en juist voor die taak is het een populaire tool.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@coola @Snoop213 volgens mij zijn er al in Amerika/internationaal wetten bevochten waardoor een emulator niet illegaal gemaakt mag worden en je daarmee je legaal aangekochte spellen mag blijven spelen. Dus Nintendo(of Sony of Microsoft) kan dat niet illegaal laten maken, maar ik ben hier geen expert in dus weet het niet zeker.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@coola Misschien heeft Nintendo wel iets gevonden in de kleine lettertjes over het gebruik van Lockpick op een illegale manier. Nintendo heeft natuurlijk nu een perfect voorbeeld dat dit nu illegaal gebruikt is want het gaat om een game waarvan een kopie nog niet eens gemaakt mocht worden. Als Nintendo iemand gaat aanklagen dan kan je ervan uit gaan dat ze gelijk hebben.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou