Nintendo en DeNa openen dochteronderneming Nintendo Systems

Nintendo en DeNa openen dochteronderneming Nintendo Systems

DeNa heeft al diverse mobiele games voor Nintendo ontwikkeld

Nintendo en het mobiele bedrijf DeNa zijn dochteronderneming Nintendo Systems begonnen.

Afgelopen november kondigden de twee bedrijven, die al geruime tijd samenwerken aan mobiele games, aan dat ze een nieuwe dochteronderneming zouden opstarten die voor tachtig procent van Nintendo zou zijn.

Deze onderneming is nu officieel gestart en de website is ook live gegaan. Het richt zich op "de ontwikkeling en het draaiende houden van het digitale gedeelte van Nintendo's zaken", alsmede "het plannen, ontwikkelen en draaiende houden van nieuwe services". Het bedrijf wordt geleid door Tetsuya Sasaki, die zijn carrière bij Nintendo in 1995 begon.

"De technologie rondom het internet verandert in een duizelingwekkend tempo en wordt steeds complexer. Binnen deze context zal Nintendo Systems de vertrouwensrelatie tussen Nintendo en DeNa - ontstaan uit een samenwerking van meer dan zeven jaar - gebruiken om nieuwe innovaties voor de wereld te creëren, gedreven door Nintendo's originaliteit en DeNa's kennis van technologie."

Nintendo begon in 2015 diens samenwerking met DeNa - het bedrijf heeft diverse mobiele games voor Nintendo gemaakt, waaronder Super Mario Run, Animal Crossing: Pocket Camp en Mario Kart Tour.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou