Nintendo Direct: al het nieuws verzameld

Nintendo Direct: al het nieuws verzameld

Nintendo zond gisteravond een Nintendo Direct uit en daar werden veel nieuwe Switch-spellen getoond. In dit artikel is al het belangrijke nieuws van de Direct te vinden.

De Direct werd gisteravond om 23:00 uur uitgezonden - mensen die hem gemist hebben kunnen hem hieronder alsnog volledig bekijken.

Watch on YouTube

Xenoblade Chronicles 3 in ontwikkeling voor Switch

Xenoblade Chronicles 3 is in ontwikkeling voor Nintendo Switch. Dat werd tijdens de Nintendo Direct gisteravond aangekondigd. Het nieuwe deel moet ergens in september uitkomen - een precieze releasedatum is er nog niet.

Spelers kruipen in de huid van de hoofdpersonages Noah en Mio te midden van een vete tussen de vijandige naties Keves en Agnus. Zes personages uit deze naties maken deel uit van een groots verhaal met het leven als het centrale thema. Volgens Nintendo verbindt de game de vorige twee delen in de reeks op een of andere manier met elkaar.

Lees het volledige nieuwtje hier.

Watch on YouTube

48 klassieke parkoersen komen als dlc naar Mario Kart 8 Deluxe

Nintendo brengt dit en volgend jaar 48 klassieke Mario Kart-parkoersen in een nieuw jasje naar Mario Kart 8 Deluxe. De parkoersen komen uit allerlei voorgaande Mario Kart-games. Zo zijn circuits als Kokosnootplaza, Chocokloof en Tour Tokio-Toer getoond. Dit en volgend jaar verschijnen er in totaal zes 'sets'. In elk pakket zitten er acht parkoersen. Het eerste pakket verschijnt op 18 maart.

Het gaat hierbij om betaalde downloadbare content. Spelers kunnen voor 24,99 euro een uitbreidingspas kopen zodat ze alle tracks kunnen downloaden zodra ze uitkomen. Mensen die een abonnement op Nintendo Switch Online en het uitbreidingspakket van de service hebben, kunnen zolang ze lid blijven kosteloos de nieuwe tracks spelen.

Lees het volledige nieuwtje hier.

Watch on YouTube

Nintendo Switch Sports onthuld

Tijdens de Nintendo Direct-uitzending gisteravond werd Nintendo Switch Sports onthuld. Het betreft een nieuwe versie van de populaire Wii-game Wii Sports. Drie sporten uit die game en vervolg Wii Sports Resort keren terug in deze nieuwe versie: tennis, bowlen en chambara.

Daarnaast worden er drie nieuwe sporten toegevoegd. Het gaat om voetbal - waarbij spelers een gigantische bal in het doel moeten proberen te krijgen - badminton en volleybal. Spelers kunnen een bijgeleverde beenband omdoen en daar een Joy-Con in stoppen om bepaalde sporten, zoals voetbal, te spelen. 

Lees het volledige nieuwtje hier.

Watch on YouTube

Fire Emblem Warriors: Three Hopes in ontwikkeling

Tijdens de Nintendo Direct afgelopen avond werd Fire Emblem Warriors: Three Hopes voor Nintendo Switch aangekondigd. De game komt op 24 juni uit. De game speelt zich af in hetzelfde universum als Fire Emblem: Three Houses, dat in 2019 op Switch verscheen. De game borduurt echter voort op de musou-gameplay uit Fire Emblem Warriors. De game wordt ontwikkeld door Omega Force.

Lees het volledige nieuwtje hier.

Watch on YouTube

Voetbalgame Mario Strikers: Battle League aangekondigd

Nintendo heeft de voetbalgame Mario Strikers: Battle League aangekondigd. Het derde deel in de Mario Strikers-franchise verschijnt op 10 juni voor Nintendo Switch. Eerdere delen verschenen op de GameCube en Wii.

Net als de voorgaande delen in de reeks, richt Mario Strikers: Battle League zich op arcadeachtige voetbalactie. Spelers kunnen items gebruiken tijdens het voetballen, maar ook accessoires verzamelen om het uiterlijk en de statistieken van de personages aan te passen.

Lees het volledige nieuwtje hier.

Watch on YouTube

No Man's Sky komt deze zomer naar Nintendo Switch

De ruimte-exploratiegame No Man's Sky is tijdens de Nintendo Direct voor de Nintendo Switch aangekondigd. De game komt ergens deze zomer naar Nintendo Switch. Een precieze releasedatum is er nog niet.

No Man's Sky verscheen op 9 augustus 2016 op PlayStation 4 en kwam daarna ook naar andere platforms. De game viel op release niet bij iedereen even goed in de smaak, maar sindsdien heeft ontwikkelaar Hello Games zestien verschillende grote uitbreidingen voor het spel uitgegeven en wordt het spel tegenwoordig beter ontvangen.

Lees het volledige nieuwtje hier.

Watch on YouTube

Nieuwe beelden Kirby en de Vergeten Wereld getoond

Tijdens de Nintendo Direct werden er nieuwe beelden van Kirby en de Vergeten Wereld getoond. In de nieuwe beelden is onder andere te zien dat Kirby ook grote objecten kan inslikken, om bijvoorbeeld in een auto, automaat of ballon vol met water te veranderen. De nieuwe trailer is hieronder te bekijken.

Eerder maakte Nintendo al bekend dat Kirby en de Vergeten Wereld op 25 maart verschijnt op Nintendo Switch. Het spel, dat in het buitenland Kirby and the Forgotten Land heet, is een driedimensionale platformer waarin Kirby een verlaten wereld bezoeken om Waddle Dee's te redden.

Lees het volledige nieuwtje hier.

Watch on YouTube

Remaster van Chrono Cross aangekondigd

Er is een remaster van de klassieke Square Enix-rpg Chrono Cross in de maak. Er gingen al geruime tijd geruchten dat er een remaster van de game in de maak was, maar tijdens de Nintendo Direct-uitzending afgelopen avond werd het bevestigd. De remaster bevat diverse verbeteringen, waaronder de mogelijkheid om random encounters met vijanden uit te zetten en een verbeterde soundtrack.

Ook de text-adventure The Radical Dreamers - een spin-off die oorspronkelijk op de Satellaview-add-on voor de Super NES verscheen en meer details toevoegt aan het Chrono Cross-verhaal, is onderdeel van de remaster. Chrono Cross: The Radical Dreamers Edition komt op 7 april uit op Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox en pc.

Lees het volledige nieuwtje hier.

Watch on YouTube

Splatoon 3 komt deze zomer uit

Splatoon 3 verschijnt ergens deze zomer op Nintendo Switch, zo werd gisteravond tijdens de Nintendo Direct aangekondigd. Daarbij werden er nieuwe beelden van de game getoond. Uit die beelden blijkt dat het spel een nieuwe versie van de Salmon Run-modus bevat, een coöperatieve modus.

Splatoon 3 werd begin 2021 aangekondigd. In de Splatoon-games nemen Inklings en Octolings het tegen elkaar op in schietwedstrijden. In plaats van met kogels, schieten de teams met verf. Het doel kan bijvoorbeeld zijn om arena's zoveel mogelijk in de kleur van het team te verven.

Lees het volledige nieuwtje hier.

Watch on YouTube

Portal en Portal 2 voor Nintendo Switch aangekondigd

De twee Portal-games komen naar Nintendo Switch, zo is tijdens de Direct-uitzending aangekondigd. De games worden samen geleverd in de Portal: Companion Collection. De games moeten ergens dit jaar uitkomen, maar een precieze releasedatum is er nog niet. Wel duidelijk is dat de co-op-modus uit Portal 2 ook in de Switch-versie aanwezig is. 

Lees het volledige nieuwtje hier.

Watch on YouTube

Earthbound-games verschijnen vandaag op Nintendo Switch Online

Earthbound en Earthbound Beginnings komen vandaag via Nintendo Switch Online beschikbaar. De games kunnen via de NES- en SNES-apps gespeeld worden door iedereen die een Nintendo Switch Online-abonnement heeft. Nintendo kondigde dit tijdens de Direct-uitzending gisteravond aan.

De rpg-reeks Earthbound, die is ontwikkeld door HAL Laboratory, staat bekend om diens unieke humor. De serie draait om Lucas, een jongetje met paranormale gaven. 

Lees het volledige nieuwtje hier.

Watch on YouTube

En verder:

Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp verschijnt op 8 april
Eerste twee Klonoa-platformers komen naar moderne systemen
Star Wars: The Force Unleashed komt in april naar Switch

Free-to-play kartracer Disney Speedstorm in ontwikkeling
Taiko no Tatsujin: Rhythm Festival verschijnt dit jaar op de Switch
Front Mission 1st is een remake van de klassieke tactische rpg

Gratis Metroid Dread-update voegt nieuwe moeilijkheidsgraden toe
Nieuwe demo Triangle Strategy nu beschikbaar op Switch eShop
Remake van Square Enix-game Live A Live bevestigd

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik snap dat mensen hem matig vonden. Voor mij was dit een zeer goede Direct. Dit omdat ik voornamelijk (J)RPGS en Strategy Games speel. En deze twee categorieen waren ruim vertegenwoordigd

0
test

@WitteHerder Al met al was het voor mij een zeer matige Direct, maar voor mensen zoals jij was ie inderdaad gewoon top!

0
test

Er heerst een grote Zelda droogte; daar moet wat aan gedaan worden :D

0

Aanbevolen voor jou