Nieuws van de week: Riot-Werknemers protesteren en EA Access komt naar PS4

Nieuws van de week: Riot-Werknemers protesteren en EA Access komt naar PS4

Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben het belangrijkste nieuws bij elkaar gezet voor een makkelijk overzicht in het nieuws van de week.

Meer dan 150 Riot Games-werknemers protesteren tegen seksisme en geforceerde privéarbitrage

Meer dan 150 werknemers van Riot Games hebben vorige week tijdelijk het werk neergelegd. De stakende werknemers verzamelden zich buiten de kantoren van de League of Legends-ontwikkelaar, om te protesteren tegen de seksistische cultuur binnen het bedrijf en de geforceerde privéarbitrage die twee werknemers werd opgelegd.

In augustus vorig jaar publiceerde Kotaku een onderzoek, waarin werd onthuld dat seksisme een veelvoorkomend probleem is bij Riot Games. Het bedrijf beloofde grote culturele veranderingen door te voeren, maar volgens veel werknemers is hier ruim acht maanden later nog niks van te zien. Twee mensen hogerop binnen het bedrijf, waaronder de operationeel directeur, zouden bovendien beschermd zijn door Riot, ondanks dat er meerdere klachten zijn ingediend tegen de twee.

Lees meer

Riot Games

EA Access-abonnementsdienst komt naar PlayStation 4

EA Access, de abonnementsdienst van Electronic Arts, komt naar PlayStation 4. Dit maakt het gamebedrijf bekend via een persbericht. De service is vanaf juli dit beschikbaar voor PlayStation 4. Specifieke games worden nog niet genoemd, maar franchises als Battlefield, Fifa en Star War Battlefront worden genoemd. Een jaarabonnement kost 24,99 euro, terwijl dit maandelijks 3,99 kost.

EA Access kan op alle platformen gebruikt worden. Het abonnement stelt gebruikers in staat om nieuwe games rondom release voor maximaal tien uur te proberen en oudere games volledig te spelen. Hiernaast wordt een korting van 10 procent aangeboden op EA-games en -dlc.

Lees meer

EA Access

Gelekte Assassin's Creed Ragnarok-screenshots zijn nep

Een gebruiker op ResetEra heeft ontdekt dat de screenshots bij de Assasssin's Creed Ragnarok-geruchten nep zijn. In de beelden zijn namelijk bestaande omgevingen te zien die gratis worden aangeboden voor gebruik met de Unity-engine. Hoogstwaarschijnlijk betekent dat dit de verder informatie ook nep is.

Op 4Chan was bericht opgedoken, met daarin veel details over het volgende spel in de Assassin's Creed-franchise. Het spel moet Assassin's Creed Ragnarok gaan heten, maar wordt nog ontwikkeld onder de codenaam Kingdom. In Ragnarok wordt volgens de lijst gespeeld als een bondgenoot van Ragnar Lodbrok, een legendarische Noorse held uit de Vikingtijd.

Lees meer

Assassin's Creed Odyssey

EA: 'Oude manier van games uitbrengen werkt niet meer'

EA heeft gisteren haar fiscale jaarcijfers bekendgemaakt. Tijdens de presentatie gaf het bedrijf toe dat Anthem, waarvan werd verwacht dat het een van de grootste lanceringen van het jaar zou worden, niet heeft voldaan aan de verwachtingen. EA verzekert wel dat het Anthem en ontwikkelaar BioWare blijft ondersteunen.

Andrew Wilson zegt tijdens de presentatie dat de lancering van Anthem het bedrijf heeft doen realiseren dat het uitbrengen van grote live-servicegames anders moet worden aangepakt in de toekomst. Wilson zegt dat het creëren en onderhouden van een grootschalige open wereld niet alleen een uitdaging is voor EA, maar voor de hele game-industrie.

Lees meer

Anthem

Amerikaanse senator komt met wetsvoorstel tegen lootboxes

De Amerikaanse senator Josh Hawley wil een wetsvoorstel introduceren waarmee lootboxes en pay-to-win microtransacties in games voor kinderen worden verboden.

"In recentelijke jaren leunt de game-industrie steeds meer op verdienmodellen waarin consumenten compulsief microtransacties aanschaffen", aldus een statement over het wetsvoorstel. "Als een game voor kinderen is ontwikkeld, zouden ontwikkelaars niet geld mogen verdienen aan verslavende elementen. En als kinderen spellen spelen voor volwassenen, zouden ze afgeschermd moeten worden voor compulsieve microtransacties."

Lees meer

Overwatch

Nieuwe Need for Speed draait weer om straatracers tegen politie

EA-CEO Andre Wilson bevestigt de komst van een nieuwe Need for Speed in 2019 voor pc en consoles en verwacht 4 miljoen exemplaren van de racegame te kunnen verkopen. Veel details over het nieuwe deel in de langlopende franchise deelt hij niet. Wel zegt hij dat de nieuwe Need for Speed "de straatracer versus politie-fantasie, die in de kern van de franchise staat, nieuw leven inblaast".

In februari werd tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers al bekendgemaakt dat een nieuwe Need for Speed in de planning stond voor dit jaar. Het is nog onbekend welke ontwikkelstudio achter de game zit, hoewel de kans groot is dat Ghost Games weer verantwoordelijk is. Eerder werden Need for Speed Rivals, Need for Speed (2015) en Need for Speed Payback gemaakt door deze studio.

Lees meer

Need for Speed

Ubisoft onthult Ghost Recon Breakpoint

Na een geschiedenisles over de Ghost Recon-serie onthulde Ubisoft de eerste beelden van Ghost Recon Breakpoint. Ghost Recon Breakpoint speelt zich af op een eiland genaamd Aurora, waar het bedrijf Skell allerlei soorten door kunstmatige intelligentie aangestuurde drones ontwikkelt. De drones zijn omstreden nadat een politicus wordt neergeschoten door een veiligheidsdrone.

Spelers spelen als de soldaat Nomad, die naar Aurora wordt gestuurd voor een missie die compleet in de soep loopt. De game richt zich voornamelijk op overleven, waarbij zogenaamde elite Wolves-soldaten op de speler jagen. De grote antagonist van de game is Cole Walker, gespeeld door Jon Bernthal.

Lees meer

Ghost Recon breakpoint

Trailer Final Fantasy 7 Remake toont nieuwe gameplay

In een trailer van het langverwachte Final Fantasy 7 Remake wordt nieuwe gameplay van het spel getoond. De trailer werd gisteren aan het einde van Sony's State of Play-livestream uitgezonden. Er gingen al een aantal dagen geruchten dat een nieuwe video van FF7 Remake in de presentatie getoond zou worden.

Het is voor het eerst dat de remake getoond wordt sinds de onthulling op PSX 2015. Sindsdien is de game bij Square Enix in ontwikkeling, maar werd er zeer weinig informatie naar buiten gebracht. Wel is bekend dat de game in episodische vorm op PlayStation 4 moet uitkomen, maar het is niet duidelijk of dat inmiddels nog het geval is.

Lees meer

Final Fantasy 7

Ubisoft: Ghost Recon Breakpoint heeft geen politieke boodschap

In een interview over Ghost Recon Breakpoint vertelt Sebastien Le Prestre van Ubisoft aan Gamespot dat de game geen politieke statements bevat. "We maken hier een game, we proberen geen politieke statements te maken", zegt Le Prestre. "De game is geworteld in de realiteit en je krijgt wat je krijgt als je de game doorspeelt. Iedereen zal iets anders uit de ervaring halen. Het verhaal laat je verschillende situaties zien, maar we proberen niemand te sturen of statements te maken. Het is een 'wat als?'-scenario. Het is Tom Clancy, het is pure fictie."

Le Prestre blijft hiermee bij het standpunt dat het bedrijf al eerder innam. Zo werden Watch Dogs 2 en Far Cry 5 bekritiseerd om het ontwijken van politieke onderwerpen, ondanks de duidelijke link met de werkelijkheid. Toen zei Ubisoft dat politiek in games 'slecht voor zaken' is.

Lees meer

Ghost recon breakpoint

Dlc voor Tetris 99 voegt offline modi toe

Tetris 99 op Switch krijgt betaalde downloadbare content, waarmee onder andere een offline modus toegevoegd wordt. De Big Block DLC voegt een CPU Battle-modus toe zodat spelers het op kunnen nemen tegen de computer, in plaats van tegenstanders van vlees en bloed. Ook wordt er een Marathon-modus toegevoegd, waarin spelers zoals in de gebruikelijke Tetris-games zoveel mogelijk lijnen weg moeten werken.

De dlc kost echter wel geld: namelijk 9,99 euro. Dat is opvallend, want Tetris 99 zelf is gratis verkrijgbaar voor iedereen die een Switch Online-abonnement heeft. Tot slot zouden er nog meer nieuwe modi voor de game in de maak zijn, maar daar is nog niets over bekend.

Lees meer

Tetris 99

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou