Nieuwe ontslagronde bij The Witcher-ontwikkelaar CD Projekt Red

Nieuwe ontslagronde bij The Witcher-ontwikkelaar CD Projekt Red

Toss a coin

CD Projekt Red, de ontwikkelaar van onder andere The Witcher en Cyberpunk 2077, heeft een ontslagronde aangekondigd.

CEO Adam Kiciński vertelt in een blogpost dat ongeveer honderd mensen hun baan verliezen tussen nu en maart 2024, wat volgens hem neerkomt op ongeveer negen procent van alle werknemers bij de ontwikkelaar. Volgens Kiciński maken deze ontslagen deel uit van een 'proces van meerdere diepe transformaties' die nodig zouden zijn om games 'op tijd en zonder crunch' te maken.

De CEO meldt dat de studio op dit moment te veel werknemers zou hebben. "Er is geen makkelijke manier om dit te zeggen, maar op dit moment hebben we te veel personeel. We hebben getalenteerde mensen aan boord die hun taken aan het afronden zijn, en op basis van huidige en verwachte benodigdheden voor onze projecten weten we al dat we het komende jaar geen nieuwe kansen voor ze hebben."

CD Projekt Red heeft overigens wel genoeg nieuwe projecten in de pijpleiding, die Kiciński ook in de blogpost benoemt. De ontwikkelaar werkt aan een nieuwe trilogie van The Witcher (project Polaris), een nieuwe game in het Cyberpunk-universum (project Orion) en een nog niet aangekondigde game in een nieuwe serie (project Hadar).

Het is de derde ontslagronde in korte tijd binnen CD Projekt Red. In mei werden 29 mensen ontslagen bij de studio The Molasses Flood, dat werkt aan een spin-off binnen het Witcher-universum, Project Sirius. Vorige maand verloren 30 medewerkers van Gwent: The Witcher Card Game hun baan, nadat eerder bekend werd gemaakt dat de ondersteuning voor die game zou stoppen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Zou Sony niet kunnen ingrijpen om meer orde te brengen in deze studio? Aangezien er geen andere westerse partij overblijft die het kan doen. Tenminste geen waarvan ik wil dat ze het doen. Een EA bijvoorbeeld.

-2
test

Of gewoon er niet mee bemoeien, accepteren dat soms herstructurering nodig is en hopen dat niet elke studio van waarde wordt geassimileerd door de Disnentendo's van de wereld.

1

Aanbevolen voor jou