Monster Energy klaagt indiegame aan om woord 'monster'

Monster Energy klaagt indiegame aan om woord 'monster'

Dark Deception: Monsters & Mortals

Indiegame Dark Deception: Monsters & Mortals heeft een juridische klacht ontvangen van energiedrankbedrijf Monster Energy vanwege de naam van de game. Dat onthult ontwikkelaar Vincent Livings op Twitter.

Volgens Livings, oprichter van studio Glowstick, dient Monster Energy een klacht in om het woord 'monster' in de titel van de game. Dit zou verwarrend veel lijken op de naam van het energiedrankje.

"Het is welbekend dat Monster Energy met handelsmerken trolt", zegt Livings op Twitter. "Voor een bedrijf dat zijn marketing op gamers richt, houden ze er ook van om gamestudio's te pesten en failliet te krijgen met langdurige, dure zaken."

Het is inderdaad niet de eerste keer dat de naam van Monster Energy in zo'n zaak wordt genoemd. In 2020 zou Ubisofts game 'Gods and Monsters' zijn omgedoopt naar 'Immortals Fenyx Rising' vanwege een klacht van de energiedrankfabrikant. Het is nooit helemaal duidelijk geworden of de naam inderdaad om juridische redenen is gewijzigd.

Livings zegt dat hij de aanklacht gaat aanvechten in de rechtbank. Ook geeft hij aan dat hij alle documenten die hij van Monster ontvangt op Twitter zal plaatsen, zodat andere bedrijven kunnen zien hoe het bedrijf te werk gaat. Zo deelt hij een eis van het bedrijf dat als hij de huidige gametitel wil behouden, hij voor toekomstige games het woord 'monster' niet meer in de titel mag gebruiken.

Het is niet duidelijk waarom de aanklacht nu binnenkomt. Dark Deception: Monsters & Mortals is sinds 2020 beschikbaar. In 2021 kreeg de game een dlc rond Silent Hill.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Wacht maar tot ze over Monster Hunter horen... Al durven ze die waarschijnlijk niet aan

0

Dat zo'n groot bedrijf als Ubisoft zich zo laat piepelen door een energiedrankje is wel een partijtje lachwekkend. Dat een rechter daar ook in meegaat snap ik niets van, ik mag aannemen dat die het verschil wel snapt tussen een game en een drankje.

0

Aanbevolen voor jou