Microsoft-hoofd Matt Booty: 'Nog een aantal geweldige projecten in de wacht voor volgend jaar'

Microsoft-hoofd Matt Booty: 'Nog een aantal geweldige projecten in de wacht voor volgend jaar'

Matt Booty, hoofd van Microsoft, zegt dat Microsoft nog een aantal geweldige projecten in de wacht heeft staan voor volgend jaar. Ook praat Booty over Halo Infinite en Project Scarlett.

In een interview met Eurogamer zegt Matt Booty dat Microsoft geen verdere aankondigingen gaat doen na de presentatie van het bedrijf gisteravond. Microsoft onthulde tijdens haar persconferentie 60 games, waarvan er 14 zijn gemaakt door een Xbox Game Studio. Veel fans hoopten achteraf wellicht toch op meer aankondigingen van grote exclusieve titels voor het platform, waaronder een mogelijke nieuwe Fable-game. Booty reageert hierop lachend en zegt dat Microsoft veel dingen dit jaar niet heeft laten zien. "Het is niet zo dat we alles hebben gepakt wat we hebben op dit moment en al deze dingen op het podium hebben gegooid. We hebben nog een aantal geweldige projecten in de wacht staan voor volgend jaar", aldus Booty.

Tijdens de E3-persconferentie van Microsoft werd ook onthuld dat Halo Infinite eind 2020 wordt uitgebracht, tegelijkertijd met de nieuwe Xbox-console. Het spel lanceert echter ook voor de Xbox One en Xbox One X, waardoor de vraag wordt gesteld of het spelen van Halo Infinite op Xbox Scarlett voordelen met zich meebrengt. Booty vertelt dat het ontwikkelteam van Halo Infinite, 343 Industries, toegang heeft tot de nieuwste hardwarecapaciteiten van de nieuwe console en dus in de positie is om te profiteren van de nieuwe functionaliteiten van het apparaat, maar verzekert dat het spel ook op de oudere consoles goed zal draaien. Hierbij wil Booty niet kwijt of Halo Infinite exclusieve functionaliteiten heeft op Xbox Scarlett, maar geeft hij wel aan dat de beste speelervaring wordt beleefd op de nieuwe console.

Over Project Scarlett zelf zegt Booty dat de aangekondigde vier keer betere prestaties van de nieuwe console niet alleen worden geleverd door de SSD, maar ook door de combinatie van de processor, grafische kaart en geheugen. Verder beweert hij dat Scarlett anders is dan andere volgende generatie consoles, omdat het project zich richt op het hele pakket. Wat opvallend is, is dat er op E3 tot nu toe alleen is gesproken over een console in enkelvoud, terwijl Xbox-hoofd Phil Spencer vorig jaar nog sprak over consoles in meervoud. Of Project Scarlett één of meerdere consoles inhoudt, zegt Booty echter niet. "Scarlett is ons console-plan voor 2020", is het enige wat hij hierover kwijt wil.

e3 schema

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Mooi verhaal, maar daar verkoop je dus nu een jaar lang geen Xbox meer voor, en als volgend jaar dan beide partijen met een nieuwe console komen dan weet ik nu al dat het een ps gaat worden. Zal ook gek zijn als Matt zou zeggen dat dit alles is en er verder niks op de lijst staat 😂

0
test

Ze hebben nu echt hun eigen glazen ingegooid. Ik blijf altijd wel een Xbox halen omdat ik niet zo heel veel heb met de exclusieve games van ps maar ik kan mensen geen ongelijk geven dat ze de ps verkiezen boven de Xbox. Wat een drama was het gister

0

Aanbevolen voor jou