Meest aantal gelijktijdige Cyberpunk-spelers ligt hoger dan The Witcher 3

Meest aantal gelijktijdige Cyberpunk-spelers ligt hoger dan The Witcher 3

Inmiddels ligt het meeste gelijktijdige spelersaantal van Cyberpunk 2077 op Steam hoger dan die van The Witcher 3: Wild Hunt.

Dat viel analist BenjiSales op. Het meeste aantal gelijktijdige spelers op Steam staat bij Cyberpunk 2077 sinds kort op 104.827 mensen, terwijl die van The Witcher 3 op 103.329 staat.

Cyberpunk 2077 ziet de laatste week een flinke toename in populariteit. Eerder deze week liet CD Projekt Red weten dat het spel dagelijks door een miljoen mensen wordt gespeeld. 

De toename in populariteit is deels te wijten aan de pas uitgekomen update 1.6, waarmee diverse verbeteringen werden doorgevoerd. Daarnaast is de game met vijftig procent korting op Steam te koop en is onlangs de Cyberpunk 2077-anime Edgerunners op Netflix uitgekomen.

Cyberpunk 2077 verscheen in 2020 en werd toen door veel critici en spelers gehekeld vanwege de vele aanwezige bugs. De game werd zelfs van de PlayStation Store afgehaald en de meeste digitale winkels gaven spelers de optie om hun geld terug te vragen. CD Projekt Red bracht diverse patches uit om het spel te verbeteren, waarna de game in juni vorig jaar weer op de PlayStation Store werd aangeboden. In februari dit jaar kwam een patch uit voor PlayStation 5 en Xbox Series X en S.

Afgelopen april claimde CD Projekt dat Cyberpunk 2077 meer dan achttien miljoen keer was verkocht. Eerder deze maand kondigde het bedrijf de eerste en tevens enige uitbreiding voor de game aan, genaamd Phantom Liberty. De uitbreiding moet volgend jaar uitkomen op pc, PlayStation 5, Xbox Series X en S en Google Stadia. Hoewel er daarna geen nieuwe uitbreidingen voor het spel worden gemaakt, heeft CD Projekt wel laten weten verder te willen werken aan de IP.

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Spel is niet echt slecht, maar het is ook in de kern niet een al te best spel. De oppervlakte is allemaal heel erg goed, maar het verhaal is ook vrij inspiratieloos en Keanu Reeves had er nooit in gemoeten. Verder is de gameplay niet heel bijzonder, het is gewoon niks anders dan stat-war. De side-quests zijn niet bijzonder, allemaal generiek. Er zijn nauwelijks belangrijke keuzes voor de main story, ze veranderen niks existentieels aan het spel. Veel keuzes die door het spel als belangrijk worden aangemerkt hebben in de praktijk 0,0 invloed. Maar ook voor dit spel is een deel van de reviewers flink betaald om een goed cijfer te geven. game is gewoon een zesje.

0
test

@oropher [quote] Maar ook voor dit spel is een deel van de reviewers flink betaald om een goed cijfer te geven. [/quote] Ga je lekker met je alu-hoedje?

0
test

@The_Stifmeister ? saints row reboot kuch.

0
test

@The_Stifmeister lol

0
test

@oropher het gaat hier niet om een cijfer, maar om het aantal spelers tegelijk op steam. Ik zou het verschil met console spelers ook wel eens willen zien, in de topdagen van the witcher was dat aantal ook best groot, denk ik.. Het grote aantal steam spelers kan misschien ook wel liggen aan het feit dat de PS5 en Xbox series X in het begin moeilijk te krijgen waren, in de tijd dat Cyberpunk uit kwam.

0
test

Toch wel indrukwekkend dat The Witcher 3 nog steeds zo veel gespeeld wordt! Ik ga het zelf direct weer opstarten zodra de grote update uitrolt.

0
test

@Sjakos Nou nee, TW3 wordt door zo'n 12k mensen gelijktijdig gespeeld, met pieken rond de 25k. De piek van ruim 100k was jaren geleden. Dit zijn overigens nog steeds geen verkeerde cijfers. Skyrim trekt nu bijvoorbeeld gemiddeld 20k aan.

0

@Ardyn puur door mods, natuurlijk.

0

Aanbevolen voor jou