Humankind bevat toch geen controversiële Denuvo-DRM

Humankind bevat toch geen controversiële Denuvo-DRM

Ontwikkelaar Amplitude Studios heeft nog voor release de gehekelde Denuvo-DRM uit de strategiegame Humankind gehaald.

De ontwikkelaar meldt dit in een forumpost. Amplitude-oprichter Romain de Waubert meldt dat de beslissing is gemaakt na diverse berichten van spelers van de bètaversie van de game. Zo zouden er mensen zijn die het spel wilden reserveren op Steam, maar dat niet hebben gedaan omdat Humankind gebruikmaakt van Denuvo.

DRM, oftewel Digital Rights Management, wordt in diverse games geïmplementeerd om er voor te zorgen dat het moeilijk is een game te kraken en zo illegale kopieën te verspreiden. Denuvo is één van de programma's die hier voor worden ingezet, wat voor de nodige controverse bij spelers zorgt. Zo kan de software invloed hebben op de prestaties van games, zoals onlangs bleek bij de pc-versie van Resident Evil Village.

"Onze prioriteit is altijd de best mogelijke ervaring leveren aan de spelers die onze games kopen en ons ondersteunen", aldus De Waubert. "Denuvo zou nooit de prestaties mogen beïnvloeden, en we willen niet de kwaliteit in geding brengen. We geloven dat met de juiste integratie dat mogelijk is - wat we wilden testen tijdens de gesloten bèta. We kwamen er achter dat de manier waarop we het gebruikten niet juist was, en het is niet iets wat we voor release kunnen oplossen. Dus halen we het er uit."

In Humankind kunnen spelers de geschiedenis van de mensheid zelf herschrijven, van de oertijd en de middeleeuwen tot de toekomst. Spelers kunnen roem vergaren door morele keuzes te maken en goede daden te doen. Daarbij komen er diverse echte historische gebeurtenissen op het pad van de speler. Het spel biedt vergelijkbare gameplay met de Civilization-reeks. De game komt op 17 augustus uit op pc, Mac en Google Stadia.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou