Hoogtepunten: Battle royale-modus voor Call of Duty: Modern Warfare gelekt

Hoogtepunten: Battle royale-modus voor Call of Duty: Modern Warfare gelekt

Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week! Van het belangrijkste nieuws tot onze uitgebreide GNL-artikelen.

Vrouw herenigd met overleden dochter door virtual reality

Een Koreaanse vrouw heeft na vier jaar haar overleden weer kunnen zien in virtual reality. Dit was mogelijk gemaakt door het nieuwe Zuid-Koreaanse tv-programma ‘Meeting You’ dat mensen met geliefden herenigt.

De Zuid-Koreaanse moeder Jang Ji-sung wilde alleen herenigd worden met haar dochter Nayeon, die in 2016 is overleden aan een ongeneeslijke ziekte. Jang Ji-sung had de wens om haar zevenjarige dochter nog één keer te kunnen zien. Het televisieprogramma besloot haar te helpen om haar wens in vervulling te laten gaan.

Lees hier meer.

VR dochter

'Nintendo wilde Sora in Smash Bros., Disney gaf geen toestemming'

Nintendo zou Kingdom Hearts-personage Sora aan Super Smash Bros. Ultimate toe hebben willen voegen, maar Disney zou geen toestemming hebben gegeven.

Dat meldt

Watch on YouTube

-presentator Imran Khan tijdens een recente aflevering. De voormalige senior editor van Game Informer claimt dat Nintendo heeft geprobeerd het hoofdpersonage van de Kingdom Hearts-reeks in de vechtgame te krijgen. Nintendo zou contact hebben gezocht met Disney, maar de Japanse divisie van Disney zou de deal tegen hebben gehouden.

Lees hier meer.

kingdom hearts 3 remind

Preview: Escape From Tarkov is onwerkelijk genadeloos

Eens in de zoveel tijd komt er een spel uit dat je ook buiten de game om bezighoudt. Je praat erover met vrienden, je voegt je online bij community’s en je kijkt stream na stream. Escape From Tarkov had dat effect ook op mij - niet omdat de game zo goed is, maar omdat dit spel zonder zulke kennis simpelweg onspeelbaar is. Ik heb inmiddels uren gegoogeld naar het hoe en wat.

Escape From Tarkov (early access) was een jaar geleden nog tamelijk onbekend, maar is op dit moment mateloos populair op Twitch. En welverdiend. Deze game is zeldzaam spannend: meekijken is bijna even leuk als de game spelen. Toch is het tamelijk plotse succes van de game verrassend, want de opzet van Escape From Tarkov is bijster ontoegankelijk. Het spel heeft geen tutorial of pop-up‘s met informatie. Escape From Tarkov gooit je in het diepe zoals ik dat zelf alleen eerder heb ervaren tijdens de vroege versies van Minecraft.

Lees hier de volledige preview.

 

Animal Crossing-kloon komt naar pc

Na de komst van Temtem is het nu de beurt aan Animal Crossing om een kloon te krijgen, die in eerste instantie alleen op pc uitkomt. De game Hokko Life is vanaf nu in de Early Access van Steam te vinden.

In Hokko Life speel je als een personage die naar een stad verhuist gevuld met pratende dieren. In de stad kan je met de dieren omgaan, kleding ontwerpen, vissen en dingen in het dorp neerzetten. Dit lijkt verdacht veel op Animal Crossing, maar er zitten ook een paar nieuwe gamemechanismes in Hokko Life die Animal Crossing niet heeft.

Hokko Life

Battle royale-modus voor Call of Duty: Modern Warfare gelekt

Er is nieuwe informatie en een map gelekt voor een nieuwe Call of Duty: Modern Warfare-modus. Het zou gaan om een battle royale-modus genaamd Warzone.

Over deze battle royale-modus is al een een lange tijd gespeculeerd, nu lijkt deze mode er eindelijk aan te komen. Daniël Ahmad, een bekende analist, laat via Twitter weten dat we Warzone binnenkort kunnen verwachten.

Lees hier meer.

ghostModernWarfare

Review: The Pedestrian is slim in alle opzichten

The Pedestrian is een van de leukste puzzelgames die ik in tijden heb gespeeld. Het is luchtig in design, goed getemporiseerd en laat je je af en toe heerlijk clever voelen.

The Pedestrian verkoopt zichzelf. Dit spel zuigt je niet zijn wereld in aan de hand van de puzzels, maar aan de hand van de fijne stijl en muziek. Je speelt een stickmannetje (bij gebrek aan een betere omschrijving) dat rondloopt in een modern stadscentrum. Maar in plaats van op straat, kun je als stickmannetje alleen op bijvoorbeeld borden en monitoren lopen. En zo trek je door de metro, de straten en zelfs door bouwplaatsen; van krijtbord, naar verkeersbord, van tv-monitor, naar tramhaltemonitor, ga zo maar door.

Lees hier de volledige review.

pedestrian

Sony legt patent vast voor AI die gamers een handje helpt

Sony heeft een patent vastgelegd voor een AI die spelers kan helpen wanneer ze vastzitten in een game.

Volgens het patent kan de AI wanneer spelers daar behoefte aan hebben zoeken door een uitgebreide database van gebruikerservaringen om er achter te komen wat spelers moeten doen wanneer ze vastzitten in een game. Zo kunnen er bijvoorbeeld oplossingen of items aangedragen worden voor het verslaan van een vijand.

Lees hier meer.

playstation

Special: Super Smash Bros.-personages die we nooit krijgen

Na meer dan een jaar speculatie over de vijf dlc-personages voor Super Smash Bros. Ultimate kondigde Nintendo aan dat er nog zes additionele vechters aankomen. Het speculeren is dus nog lang niet voorbij en met geruchten over Sora en The Master Chief blijft de toekomst van de game spannend. Hieronder vind je zeven personages die we graag in de game zouden zien, maar nooit van ons leven krijgen.

Lees hier het volledige artikel.

smash

Untitled Goose Game wint Best Game bij DICE Game Awards

Untitled Goose Game is vannacht in de prijzen gevallen bij de DICE Game Awards. De ganzengame heeft de prijs gewonnen voor onder andere de beste game van het jaar.

De DICE Game Awards vonden in de nacht van donderdag op vrijdag plaats in Las Vegas. De Indie game Untitled Goose Game mocht tijdens de ceremonie drie prijzen in ontvangst nemen. Naast de prijs van de beste game van het jaar mocht de gans uit Untitled Goose Game ook nog een prijs in ontvangst nemen voor de beste personage in een game én beste prestatie voor een indie-game. De ontwikkelaar House House heeft verbaasd gereageerd op de prijzen, vooral op die van de beste game van het jaar.

Lees hier meer.

Untitled Goose

'Tekort aan onderdelen verhoogt productiekosten van PlayStation 5'

Een tekort aan onderdelen zou er voor zorgen dat de productiekosten van de PlayStation 5 zijn verhoogd naar 450 dollar per exemplaar, omgerekend zo'n 415 euro.

Dat meldt de nieuwssite Bloomberg. Zij zeggen "mensen met kennis over zaken" te hebben gesproken. Sony Interactive Entertainment zou normaliter rond februari de prijs van een nieuwe console die eind dit jaar moet verschijnen bepalen en vervolgens in de lente overgaan tot productie. Volgens Bloomberg wacht Sony nu echter af, mede omdat de prijs van de Xbox Series X nog niet bekend is.

Lees hier meer.

PlayStation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou