Franse president plaatst games en game-industrie op een voetstuk

Franse president plaatst games en game-industrie op een voetstuk

Eerder claimde Macron dat games deels ter inspiratie stonden voor de rellen in het land

De Franse president Emmanuel Macron heeft zich op social media positief uitgesproken over games en de game-industrie, nadat hij eerder dit jaar games nog als een inspiratie voor de rellen in het land benoemde.

Eerder deze zomer stierf de zeventienjarige Nahel Merzouk aan de gevolgen van een schot in de borstkas. Hij werd neergeschoten door de Franse politie. Als gevolg daarvan vonden er in het land tot medio juli rellen plaats, met meer dan drieduizend arrestaties en meer dan vijfentwintighonderd beschadigde gebouwen tot gevolg. President Macron zou tijdens de rellen gedurende een noodvergadering hebben geclaimd dat social media en videogames de jonge mensen in het land beïnvloedden. De mensen die deelnamen aan de rellen zouden hun acties hebben gebaseerd op wat zij in games hebben gezien.

Macron heeft nu een uitgebreid bericht op X (voorheen Twitter) geplaatst waarin hij games en de game-industrie op een voetstuk plaatst. Hij geeft toe dat hij gamers met zijn eerdere mening op de kast heeft gejaagd. Vervolgens uit hij zich positief over games en de industrie daarachter. "Ik heb games altijd als een kans gezien voor Frankrijk, voor onze jeugd en hun toekomst, voor onze banen en economie."

Hij geeft toe dat hij eerder deze zomer zijn zorgen heeft geuit rondom de manier waarop geweld in games ter inspiratie zou kunnen staan voor echt geweld. "Maar het is het geweld dat ik veroordeel, niet de games. Videogames zijn cultuur, entertainment, een spektakel! Ze zijn een plek voor artistieke experimenten, een fascinerende leerruimte waar alle kunsten samenkomen. Gamen betekent naar muziek luisteren, je onderdompelen in verhalen, emoties voelen, reizen door de tijd. Het onderzoekt visuele universa die een nieuw hoofdstuk in de kunstgeschiedenis schrijven."

Macron bejubelt vervolgens de game-industrie, die volgens hem vol met professionals zit, en geeft aan trots te zijn op Franse creaties zoals Assassin's Creed en online game Dofus. "Videogames bieden kansen voor werkgelegenheid en de toekomst, ze creëren kampioenen, ingenieurs, ontwikkelaars, ontwerpers en makers. De sector inspireert, laat mensen dromen, laat ze groeien!"

Daar laat Macron niet bij: als onderdeel van het France 2030-plan wil hij "de sector versnellen". Zo zijn er al een vijftiental openbare en particuliere Franse scholen die tot de besten ter wereld behoren die diverse programma's die onderdeel uitmaken van gamedesign leren aan de studenten. Dit moet vervolgens weer meer talent opleveren voor in de (Franse) game-industrie. Macron uit zich ook positief over esports, en geeft tot aan dat er nog veel te doen is. "Je kunt op me rekenen."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Nou, gelukkig maar. Hoef ik daar niet meer wakker over te liggen 🥲

0

Zal zijn straatje wel weer schoon moeten vegen na de onnozele uitspraken van een jaar geleden. Politici zijn over de hele wereld hetzelfde. Vaak machtswellustige types die alles recht lullen wat krom is en erop los draaien en spinnen. Vaak heb je er niets aan.En ook nog gezegend zijn met een ego waar zelfs Cristiano Ronaldo zich voor zou schamen. Toch denk ik dat we als Nederland inmiddels met de allerergste politici zitten opgezadeld. Nog erger dan Frankrijk. Hier en daar een uitzondering daargelaten

[Reactie gewijzigd door lightyears-1 op 20 september 2023 - 05:33]

0

Aanbevolen voor jou