Embracer sluit deuren van Saints Row-ontwikkelaar Volition

Embracer sluit deuren van Saints Row-ontwikkelaar Volition

Studio bestond dit jaar drie decennia

Volition, de studio die vooral bekend is van de Saints Row-games, is opgeheven.

Dat heeft de ontwikkelaar van onder andere de Saints Row-reeks aangekondigd middels LinkedIn. "Afgelopen juni heeft (moederbedrijf) Embracer Group een herstructureringsprogramma onthuld om het bedrijf te versterker en een leidende positie binnen de game-industrie te behouden. Met die reden heeft het strategische en operationele doelen geëvalueerd en de moeilijke beslissing te maken om Volition meteen te sluiten."

"Het Volition-team is trots op het feit dat het dertig jaar entertainment van wereldklasse heeft kunnen maken voor fans overal ter wereld. We werden gedreven door een passie voor onze community en werkten altijd hard aan het brengen van plezier, verrassingen en vreugde."

Volition werd dertig jaar geleden op gericht onder de naam Parallax Software Corporation, en veranderde drie jaar later diens naam in Volition. In 2000 werd de studio door THQ overgenomen. Toen THQ in 2012 failliet ging, werd het door Koch Media gekocht en onder het Deep Silver-label geplaatst. In 2018 werd Koch - inmiddels bekend als Plaion - door Embracer Group gekocht.

Eind vorig jaar werd Volition nog onder Gearbox geplaatst, dat ook onderdeel uitmaakt van Embracer. Toen liet Embracer-CEO Lars Wingefors nog weten dat de kritische ontvangst van de vorig jaar uitgekomen Saints Row-reboot tegenviel. Daarnaast was Volition ook bekend van de Red Faction- en Descent-franchises.

Een maand geleden bracht Volition nog een video uit waarmee de studio diens dertigjarige bestaan vierde. Die video is hieronder te bekijken.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

De laaste Saints Row had veel bugs- dat ga ik niet ontkennen maar heb zelden zoveel lol gehad met een game. Eeuwig jammer dat de studio nu gesloten is en dat er nooit meer een Saint's Row game uitkomt. Snap ook niet goed hoe inkrimpen helpt met leidend te worden.

0
test

Omdat de studio opgeheven wordt betekent niet dat er geen Saint row meer komt, de rechten liggen gewoon bij de embracer groep.

0
test

Zal dit het definitieve einde van Saint's Row zijn?

0

Aanbevolen voor jou