Embracer Group zou overwegen Gearbox te verkopen

Embracer Group zou overwegen Gearbox te verkopen

Meerdere partijen zouden al interesse hebben getoond in een overname

Embracer Group zou overwegen Gearbox Software te verkopen.

Dat claimt Reuters te hebben vernomen van drie verschillende bronnen. Het bedrijf zou verschillende mogelijkheden voor Gearbox overwegen, waaronder de verkoop van het bedrijf. Meerdere partijen binnen de game-industrie zouden al interesse hebben geuit in het overnemen van de uitgever.

Gearbox werd in 2021 overgenomen door Embracer en is vooral bekend van het ontwikkelen van de Borderlands-games. 2K Games is echter de uitgever van die spellen en heeft daar ook na de aanschaf van Gearbox door Embracer recht op gehouden.

Embracer heeft de afgelopen jaren een grote hoeveelheid uitgevers, ontwikkelaars en IP opgekocht. Eerder dit jaar kelderden de aandelen van het bedrijf echter significant nadat een "strategische samenwerking" in het water viel. Later bleek dat het waarschijnlijk ging om een samenwerking van 2 miljard dollar met Savvy Games Group, een dochteronderneming van het Public Investment Fund, dat in het leven is geroepen om Saoedi-Arabië minder afhankelijk van winst gebaseerd op olie te maken.

Sindsdien is er een herstructurering gaande bij Embracer, waardoor het verschillende studio's sluit of verkoopt en werknemers ontslaat. Onlangs werden de deuren van Saints Row-ontwikkelaar Volition al gesloten. In een artikel van Game Developer van vandaag wordt geclaimd dat er ook ontslagen vallen bij Rainbow Studios, de ontwikkelaar van de MX vs ATV-games.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dit zou een goeie studio zijn voor Sony voor hun live services plannen en dan hun eigen studios daar niet op zetten en lekker die triple a games maken.

0
test

Opkopen die boel en Borderlands 2 remaken met upgrades van deel 3. Grafisch, maar vooral movement, quality of life stuff et cetera. Thank you!

0

Aanbevolen voor jou