Electronic Arts herstructureert bedrijf in twee organisaties

Electronic Arts herstructureert bedrijf in twee organisaties

EA Entertainment en EA Sports

Electronic Arts heeft aangekondigd dat het bedrijf in twee organisaties wordt gesplitst: EA Entertainment en EA Sports.

EA Entertainment gaat over de verschillende eigen franchises en gelicenseerde IP van EA en wordt gerund door Laura Miele. Vince Zampella zal de EA-studio's die verantwoordelijk zijn voor Battlefield, Star Wars en Apex Legends leiden. Jeff Karp blijft de mobiele gamesdivisie overzien en Samantha Ryan gaat over de lifestyle-franchises en blockbuster-singleplayergames. EA Sports blijft gerund worden door Cam Weber.

Volgens CEO Andrew Wilson zorgt de herstructurering er voor dat het studiohoofden meer vrijheid en "financiële verantwoordelijkheid" geeft om zo sneller belangrijke beslissingen binnen de game-ontwikkeling te kunnen maken. "Deze stappen accelereren onze zaken en jagen groei aan, en leveren uiteindelijk meer waarde op voor onze mensen, onze spelers en onze communities."

Afgelopen maart kondigde EA al aan zes procent van diens werknemers te ontslaan als onderdeel van de herstructurering. Dat kwam neer op zo'n 775 werknemers. Het bedrijf wilde op die manier niet alleen geld besparen - tussen de 170 en 200 miljoen dollar - maar ook meer focus aanbrengen op games met grote communities.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dan kan EA mooi opgekocht worden zonder CoD-achtige problemen rondom FIFA (of EA Sports FC).

0

Aanbevolen voor jou