EA hint naar interessante projecten van Apex Legends-studio Respawn

EA hint naar interessante projecten van Apex Legends-studio Respawn

Een Star Wars-shooter en -strategiegame zijn eerder al aangekondigd

Respawn Entertainment zou meerdere interessante projecten in ontwikkeling hebben.

Dat claimde Andrew Wilson, de CEO van Electronic Arts, tijdens een speech op de Goldman Sachs Communacopia & Technology Conference afgelopen woensdag (via VGC) Hij bejubelde het voorgaande werk van de studio en claimde dat de aankoop van Respawn "misschien een van de ongelooflijkste aankopen in de industrie" was.

EA nam Respawn in 2017 over. De studio, die voortvloeide uit vertrokken werknemers van Call of Duty: Modern Warfare-studio Infinity Ward, was toen nog bekend van de Titanfall-games, maar heeft inmiddels veel naam voor zichzelf gemaakt via Titanfall en de Star Wars Jedi-games.

"Het is een ongelooflijk team en ze hebben enorm veel waarde voor ons, onze aandeelhouders en de wereldwijde spelers van de Apex- en Jedi-franchises. Je kunt je voorstellen dat er andere dingen aan de hand zijn bij Respawn waar we erg enthousiast over zijn. We gaan er verder niet over praten, maar we zijn erg enthousiast gezien de kwaliteit van de ontwikkelaar."

Respawn-baas Vince Zampella liet eerder dit jaar weten met een klein team aan een nieuwe IP te werken. Het team wordt geleid door Steve Fukuda, de regisseur van de Titanfall-games. Star Wars Jedi-regisseur Stig Asmussen liet daarnaast weten dat hij hoopt een derde game in de reeks uit te kunnen brengen. Daarnaast is bekend dat Respawn aan een first-person shooter gebaseerd op Star Wars werkt, en met Bit Creator aan een Star Wars-strategiegame.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Heb genoten van titanfall 1 en 2 apex en star wars fallen order, maar vond jedi survivor tegen vallen kwa verhaal voelde veel te kort aan.

0
test

Beide Jedi games (Fallen Order en Survivor) waren super. Ik hoop echt op een derde in de reeks en heb hoop ook op een geweldige shooter van ze. Ik snap dat EA heel blij met deze studio is.

1

Aanbevolen voor jou