Dragon Age-schrijver: 'Bioware koesterde wrok richting diens schrijvers'

Dragon Age-schrijver: 'Bioware koesterde wrok richting diens schrijvers'

David Gaider doet een boekje open over zijn ervaringen

Een voormalige Bioware-schrijver zou "stilletjes wrok" hebben ervaren binnen het bedrijf, afkomstig van leidinggevenden.

In de Verenigde Staten is op dit moment een grootschalige staking van schrijvers uit de film- en televisiewereld aan de gang, waarbij iedereen die aangesloten is bij The Writers Guild of America zijn of haar werkt naast zich neerlegt in een poging meer werkzekerheid te verkrijgen.

Als reactie daarop heeft David Gaider, de bedenker en hoofdschrijver van de Dragon Age-games, zich uitgelaten over de vroegere situatie bij Bioware. Hij werkte tot 2016 bij het bedrijf - het is dan ook niet bekend hoe de huidige situatie is.

In een tweet meldt hij het volgende: "Zelfs Bioware veranderde langzaam van een bedrijf dat openlijk zijn waardering uitsprak voor diens schrijvers naar een bedrijf waar stilletjes wrok werd gekoesterd richting schrijvers. Dat klinkt misschien als een zware beschuldiging, maar dat voelde ik echt zo tot ik in 2016 vertrok. Ieder die in een leidinggevende rol zat, vroeg zich af hoe men minder schrijfwerk kon bewerkstelligen. Alsof een goed verhaal zomaar zou verschijnen, via een magische staf, in plaats van iets dat prioriteit en ondersteuning nodig had."

Gaider werkt tegenwoordig bij Summerfall Studios aan Stray Gods. Bioware heeft ondertussen Dragon Age: Dreadwolf in de maak. Hoewel Gaider daar niet betrokken bij is, werd de oorspronkelijke producent van de reeks, Mark Darrah, toch bij het project betrokken nadat hij in 2020 was vetrokken.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Als ik de vroege beelden zag van deze game in combinatie met het nieuws er rond belooft dit niet veel goeds voor de game. Ik heb erg genoten van alle delen van de reeks (deel 2 kon er ook wel mee door hoor en is veel beter dan de vele meuk die we tegenwoordig te zien krijgen). Ik hoop dat ze niet de dark souls richting opgaan, maar ik vrees ervoor.

0
test

"Een boekje open doen" over iets dat 7 jaar geleden is gebeurt. Kom daar dan in 2016 mee naar buiten. Lekker makkelijk om vanaf een veilige positie jaren laten "een boekje open te doen". Nou gaat er weer negatief naar een bedrijf gekeken worden, zonder dat men weet hoe het er nu aan toe gaat.

0

Aanbevolen voor jou