'Disney overweegt overname van grote game-uitgever'

'Disney overweegt overname van grote game-uitgever'

CEO zou worden geadviseerd zelf een grote speler in de game-industrie te worden

Bij Disney zou men overwegen een grote game-uitgever over te nemen.

Dat claimt Bloomberg te hebben vernomen in een uitgebreid artikel over de huidige staat van het bedrijf. Diverse hooggeplaatste werknemers binnen het bedrijf zouden de huidige CEO van Disney, Bob Iger, adviseren om een game-uitgever op te kopen.

Op dit moment nemen diverse uitgevers licenties van Disney af om games te ontwikkelen. Zo maakt Electronic Arts spellen gebaseerd op Star Wars, Iron Man en Black Panther, brengt Square Enix de Kingdom Hearts-spellen uit en werkt MachineGames aan een Indiana Jones-spel. Insomniac Games ontwikkelt Spider-Man-games.

Iger zou echter geadviseerd worden van koers te veranderen en er voor te zorgen dat Disney zelf een grootmacht binnen de game-industrie wordt. Volgens het artikel van Bloomberg zou de CEO echter geen knopen door hebben gehakt op dit gebied.

Mocht Disney inderdaad interesse hebben in het overnemen van een game-uitgever, dan is niet duidelijk welke uitgever een potentiële kandidaat zou kunnen zijn. Mogelijk zou het gedeelte van Electronic Arts dat niet over de sportgames gaat een optie kunnen zijn, gezien de vele Disney-games die het bedrijf ontwikkelt. Eerder dit jaar gingen er al geruchten dat EA bedrijven zocht waarmee het kon fuseren, al is dit nooit officieel bevestigd.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik ben wel benieuwd wat hier uit gaat komen en of Disney wel weet waar ze aan beginnen. Disney kijkt er natuurlijk alleen vanuit een zakelijk oogpunt tegenaan, maar als ze zich zo met de games gaan bemoeien als tegen hun films dan verwacht ik er niet echt leuke games van. Je ziet hetzelfde bij hun films, teveel zakenlui die zich bemoeien met het creatieve aspect van een film en hem daarmee helemaal kapot maken. Zie Star Wars.

0
test

Ofterwel... ze kunnen EA of Ubisoft kopen zonder een verschil te merken in de kwaliteit van hun games. Die zijn nu eenmaal ook compleet uitgekleed door zakenlui.

0

Haha, ja in principe wel.

0
test

Star wars is niet kapot gemaakt door zakenlui, maar door 'creatieve lui' die gewoon niet weten wat leuk is. Maargoed, tot nu toe zijn voor mij alleen de nieuwe sequel trilogy tenenkrommend geweest met het diepte punt The last jedi, en nu dan nu Ashoka (als gewoon saaie serie), en Andor had ook in minder afleveringen gekund.

0
test

Van alle Marvel/Starwars films en series is toch wel een beetje overkill denk ik? Ik had nog nooit een Star Wars film gezien tot de nieuwe trilogie begon. Toen heb ik besloten om de oude films te kijken (die vond ik best leuk, maar wel veel van het zelfde, maar goed ik vond het wel vermakelijk). De nieuwe trilogie erna vond ik erg saai. Deed me niet veel. Marvel-films en series vond ik in het begin nog wel leuk: Iron Man, de eerste Avengers en de eerste Thor en ook Daredevil en Guardians. Maar na Infinity Wars was ik er wel klaar mee. Als ik de geluiden hoor is het sinds de overname door Disney niet beter geworden. Maargoed het is misschien sowieso niet mijn favoriete genre, het superhelden en starwars gebeuren.

0
test

Dus van sluiten van al je studios zoals die van lucasarts en toen misschien wel hele brute game cancelen 1313, naar nu weer in gaming te stappen door een grote uitgever te kopen. Ben wel benieuwd of ze alle ip dan terug halen waar nu andere uitgevers aanwerven zoals Sony met spidey en wolverine en ubi met avatar en micro met indiana Jones. Ps deze games komen wel maar komen de vervolgen straks wel als Disney zelf weer games gaat maken.

0

Ja zo gaan die dingen. Disney kocht LucasArts en LucasFilm in 2012 alweer, in de tussentijd is er gigantisch veel veranderd, ook bij Disney.

1
test

Ja vind alleen beetje jammer 1313 had zo vet kunnen zijn en ze trekken zo de stekker er uit. Maar goed dat krijg je met overnames. Maar Disney ziet nu ook brood in hun ips in games dus geef ze eens ongelijk. Maar goed hoop dat ze wel deze koers blijven want er zijn wat goeie Disney games uitgekomen sinds ze het uitbesteden zoals star wars jedi fallen order en survivor en spiderman. Maar ook minder goeie. Zoals avengers.

0

Aanbevolen voor jou