De gamereleases van november 2020

De gamereleases van november 2020

Ondanks het uitstel van Cyberpunk 2077 zit november 2020 stampvol. Denk aan Spider-Man: Miles Morales, Assassin’s Creed: Valhalla, Demon’s Souls en Call of Duty: Black Ops Cold War. Dit zijn de releases van november!

De PlayStation 5- en Xbox Series X/S-versies zijn in sommige gevallen beschikbaar voor de lancering van de consoles op 10 en 19 november. Daarbij gaat het om versies of updates die gebruikmaken van de nieuwe hardware, niet om backward compatibility, en zijn ze uiteraard pas speelbaar wanneer de platformen zelf lanceren.

Dirt 5

6 november – PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One en pc

Dirt 5 belooft een flink pakket te worden. Denk aan een carrièremodus met stemacteurs Troy Baker en Nolan North in de hoofdrol, volledige splitscreenondersteuning en een nieuwe modus genaamd Playgrounds. In die laatste modus kunnen spelers eigen tracks ontwerpen, met obstakels als schansen en loopings, en delen met anderen. Op technisch vlak maakt Dirt 5 uiteraard gebruik van de hardware in de nieuwe consoles, met als kers op de taart een indrukwekkende 120fps-modus. Of Codemasters zijn goede reputatie hooghoudt met deze nieuwe rallyracer weten we op 6 november.

 

Gears Tactics

10 november – Xbox Series X/S en Xbox One

Gears Tactics verscheen eerder dit jaar voor pc en werd vrij goed ontvangen. De turn-based strategiegame leent de beste elementen van Xcom en combineert deze met de over-de-schouder-actie van de Gears of War-games. Spelers kunnen verder hun personages volledig samenstellen met uitrusting om de grote hoeveelheid Locust-eindbazen aan te kunnen. Ontwikkelaar Splash Damage heeft die ervaring over weten te zetten naar de Xbox Series X, Series S en Xbox One. Dat is, mits de besturing goed werkt, best de moeite waard!

Gears Tactics

Assassin’s Creed Valhalla

10 november – PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, Stadia en pc

Na een jaar pauze keert Ubisoft terug met zijn belangrijkste franchise: Assassin’s Creed. Valhalla tilt de serie naar het Vikingtijdperk en laat spelers zowel het koude Noorwegen als de Engelse koninkrijken verkennen. Op veel vlakken bouwt Ubisoft verder op de rpg-elementen uit de vorige twee games, maar het introduceert ook boeiende nieuwe features. Zo is het progressiesysteem op de schop gegaan om grinden te verminderen, is dual-wielding mogelijk, kunnen spelers op plundertochten gaan en is het mogelijk om een eigen nederzetting te bouwen. Assassin’s Creed Vahalla heeft potentie om een uitstekende openwereldgame te worden, dus we wachten geduldig af.

 

Yakuza: Like A Dragon

10 november – PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One

De laatste jaren neemt de populariteit van Yakuza in het Westen alleen maar toe. De games combineren serieuze familiedrama’s en bijna fotorealistische tussenfilmpjes met absurde bezigheden in de stad Tokio. Een van de speerpunten van de serie, het vechtsysteem, gaat in Yakuza: Like A Dragon volledig op de schop. Gevechten worden namelijk turn-based gevoerd, met een diepgaand rpg-systeem dat de serie vooral fris houdt. In Japan werd de game eerder dit jaar zeer goed ontvangen, dus Like A Dragon is een titel om in de gaten te houden.

Yakuza 7

Godfall

12 november – PlayStation 5 en pc

Een van de eerste PlayStation 5-games die werd onthuld was Godfall, een ‘loot-slasher’ die wordt uitgegeven door Gearbox. Als een van de laatste ridders in de wereld Aperion vecht je om de vijf werelddelen - Water, Earth, Fire, Air en Spirit - bij elkaar te brengen. In de praktijk betekent dat snelle hack ’n slash-gameplay tegen middelgrote groepen vijanden, dat je volgens de ontwikkelaar onder de knie moet krijgen om überhaupt uit de voeten te kunnen met het lootsysteem. Overigens ligt de focus in Godfall ook op co-op met tot drie andere spelers, een interessante feature om bij de PlayStation 5-lancering ter beschikking te hebben.

Godfall

Spider-Man: Miles Morales

12 november – PlayStation 5 en PlayStation 4

In plaats van een direct vervolg op Marvel’s Spider-Man komt Insomniac Games met een kleinschaliger tussendeel: Miles Morales. Althans: de game speelt zich in het nu winterse en rijker gevulde Manhattan uit de eerste game af. Als beginnende held komt Miles voor een heet vuur te staan wanneer Peter New York moet verlaten en hij in z’n eentje de veiligheid van inwoners moet garanderen. Los van een nieuw en hopelijk Marvel-waardig verhaal, beschikt Miles Morales over andere krachten dan Peter, zoals de vernietigende Venom Punch, wat de gameplay een interessante twist moet geven. Of Miles Morales in de schoenen van zijn voorganger kan staan wordt deze maand duidelijk.

Spider-Man: Miles Morales

Call of Duty: Black Ops Cold War

13 november – PlayStation 4, Xbox One en pc

Hoewel Black Ops Cold War zich direct na de eerste Black Ops afspeelt, voelt het in veel opzichten als een reboot van de serie. Geen futuristische fratsen, maar ouderwets wapentuig en een verhaal dat schakelt tussen de jaren 60 en 80. Veel features uit het vorig jaar verschenen Modern Warfare vinden daarnaast hun weg naar de game, zoals het uitgebreide Gunsmith, grotere maps in de Fireteam-modus, gratis endgame content en een battle pass die is gekoppeld aan Warzone. Het is daarom de vraag in hoeverre Cold War de franchise daadwerkelijk innoveert, al is de terugkeer naar de Black Ops-wortels voor veel spelers waarschijnlijk genoeg om weer in Call of Duty te duiken.

Call of Duty Black Ops: Cold War

Sackboy: A Big Adventure

19 november – PlayStation 5 en PlayStation 4

Na het maken van platformlevels en zelfs complete games in Little Big Planet, is het aan Sackboy om door vooraf gemaakte levels te springen in Sackboy: A Big Adventure. Geknutselde levels welteverstaan, waarbij de haptische feedback van de DualSense-controller per wereld een totaal ander gevoel moet nabootsen. Denk aan dichtbegroeide jungles en ijzige sneeuwlandschappen waar het zakmannetje dapper doorheen wandelt. Hopelijk is A Big Adventure los van deze features een capabele platformer die de franchise eer aandoet.

Sackboy

Demon's Souls

19 november – PlayStation 5

Ooit verwees Bluepoint Games naar Demon’s Souls als ‘the big one’. En inderdaad, Fromsoftware’s eerste soulslike is een van de meest gewilde remakes ooit. Wat vooral opvalt aan de remake is de artstyle, die ondanks de gotische setting toch een rijker kleurenpalet dan het origineel weet aan te brengen. Ook pakt de remake, afgaande op de eerste beelden, de twee grootste pijnpunten van het origineel aan: laadtijden en framerate. Dankzij de snelle SSD van de PlayStation 5 is sterven ongetwijfeld minder straffend en door de betere hardware is een stabiele 60 fps realistischer dan ooit.

Demon's Souls

Hyrule Warriors: Age of Calamity

20 november – Switch

Terwijl we wachten op Breath of the Wild 2, komen Koei Tecmo en Nintendo met een nieuwe Hyrule Warriors. Age of Calamity speelt zich honderd jaar voor Breath of the Wild af en geeft spelers een kijkje in de geschiedenis van het eens zo bruisende koninkrijk. Belangrijker zijn de gameplayelementen die het leent, namelijk Links Sheika Slate-vaardigheden en bekende personages die uniek aanvoelen. Het geheel oogt als een ultrasnelle hack ’n slasher, met sporadische puzzels en verstopte Korok Seeds. Ondanks het gebrek aan veel originele Switch-games dit jaar, lijkt Hyrule Warriors: Age of Calamity geknipt te zijn om dat gat op te vullen.

Hyrule Warriors: Age of Calamity

In november verschijnen ook: Descenders (6 november, Switch), Need for Speed: Hot Pursuit Remastered (6 november, PS4, Xbox One en pc), Fuser (10 november, PS4, Xbox One, Switch en pc), Evergate (10 november, Xbox Series X en Xbox One), The Falconeer (10 november, Xbox Series X, Xbox One en pc), XIII (PS4, Xbox One en pc), Observer (10 november, Xbox Series X/S en pc), Devil May Cry 5: Special Edition (10 november, Xbox Series X/S), Bright Memory (10 november, Xbox Series X/S), Planet Coaster: Console Edition (10 november, PS4 en Xbox One), Just Dance 2021 (PS4, Xbox Series X/S, Xbox One en Switch), The Pathless (12 november, PlayStation 4 en pc), Bugsnax (PlayStation 4 en pc), Kingdom Hearts: Melody of Memory (13 november, PS4, Xbox One en Switch), Sniper Elite 4 (17 november, Switch), Astro’s Playroom (19 november, PS5), World of Warcraft: Shadowlands (24 november, pc), en Football Manager 2021 (24 november, pc).

Vorige gamereleases gemist? Kijk eerdere overzichten:

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Niet te vergeten dat er ook nog een uitbreiding voor een kleine MMO uitkomt deze maand

0

@HeroJoris Nee joh, we zitten allemaal te wachten op Sackboy en Hyrule Warriors -_-

0

@Djobba007 Eeh... ik wel op Hyrule Warriors, hoor. Hou je sarcastisch gezwets liever even voor jezelf i.p.v. over 'we' te spreken ;-)

0
test

@HeroJoris ik denk dat die is aangekondigd nadat ik deze had geschreven. Ik voeg hem toe!

0
test

Ik kijk toch eerlijk gezegd wel erg uit naar assassins creed valhalla. De vorige twee AC's game waren mij iets teveel van het goede met al die sidequests.. Maar heb ergens gelezen dat dit deel meer focust op het verhaal en meer liniar is.. Weet niet of het waar is want probeer er zo spoilervrij in te gaan maar heb er zin in. Zal ook vast iets te maken hebben dat ik een groot fan ben van vikingen :P

0

Aanbevolen voor jou