CD Projekt Red-werknemers richten vakbond op

CD Projekt Red-werknemers richten vakbond op

Ontwikkelaar liet eerder dit jaar weten zo'n honderd mensen te ontslaan

Diverse werknemers van CD Projekt Red richten samen met andere mensen uit de Poolse game-industrie een vakbond op.

Via een statement (via The Gamer) laten de aangesloten werknemers weten dat de vakbond is opgericht vanwege en gebrek aan baangarantie en de stress die dat oplevert.

De vakbond noemt zichzelf 'the Polish Gamedev Workers Union (PGWU). Het maakt onderdeel uit van een langer bestaande vakbond genaamd The Workers' Initiative.

De timing is geen toeval: afgelopen juli gaf CD Projekt Red aan dat tussen nu en maart 2024 ongeveer honderd mensen binnen de ontwikkelaar hun baan verliezen. Het bedrijf meldde dat deze ontslagen deel uitmaken van een "proces van meerdere diepe transformaties" die nodig zouden zijn om games "op tijd en zonder crunch" te maken.

"De vakbond biedt ons meer zekerheid, transparantie, bescherming en een stem in tijden van crisis. We hebben niet als doel een gevecht uit te lokken, maar een dialoog te starten."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Je zou toch zeggen dat in deze industrie de meeste mensen worden aangenomen met een contract voor een project? Tuurlijk is er ruimte voor een vaste kern team, maar daarom heen schaal je je teams uit op tijdelijke (lees project) behoefte. Dat moet je als dev ook beseffen lijkt me. Kijk maar eens naar de wisselende prestaties van cdpr. Los daarvan is met een goede vakbond die inderdaad gaat voor een constructieve dialoog niets mis.

0
test

Zolang het zich maar niet gedraagt zoals SAG-AFTRA, waar de bond bepaalt wie wanneer mag werken, lid of niet.

0
test

mee eens!

0
test

Wat doen ze dan precies? Een vakbond die bepaalde uren eist voor werkers is niet perse iets fouts.

0

Aanbevolen voor jou