Call of Duty is populairder op mobiel dan op consoles en pc

Call of Duty is populairder op mobiel dan op consoles en pc

Ontwikkeling van nieuwe Call of Duty die dit najaar verschijnt verloopt voorspoedig

Call of Duty heeft tegenwoordig meer maandelijkse spelers op mobiel dan op consoles en pc.

Dat heeft Activision Blizzard laten weten. "Call of Duty nadert diens twintigste jubileumjaar in oktober. De reeks heeft zo'n 90 miljoen maandelijkse spelers, waarvan meer dan de helft op mobiel speelt", zo schreef de uitgever. Inmiddels is er meer dan drie miljard dollar uitgegeven in Call of Duty Mobile sinds de game in oktober 2019 uitkwam.

Het nieuws maakt eens te meer duidelijk dat een belangrijke reden voor Microsoft om Activision Blizzard over te nemen diens mobiele marktaandeel is. De bedrijven hebben tot 18 oktober om de deal rond te krijgen.

Activision Blizzard liet ook weten dat de ontwikkeling van de nieuwe Call of Duty-game die aankomend najaar moet verschijnen op rolletjes loopt. "Activisions teams werken hard aan nieuwe games in de franchise die in het vierde kwartaal uitkomt. De ontwikkelaar van de game die dit jaar op pc en console verschijnt verloopt voorspoedig." Er wordt ondertussen ook gewerkt aan Call of Duty: Warzone Mobile.

Hoewel officieel nog niets is aangekondigd rondom de later dit jaar te verschijnen nieuwe Call of Duty-game, gaat het volgens geruchten om Call of Duty: Modern Warfare 3. Dat lekte onlangs zelfs uit via een DMCA-strike.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Nooit geweten dat de game zo populair was op mobile. Misschien toch ook eens proberen.

0
test

CoD op mobiel nee dankje. Houd t wel op Candy Crush en Sudoko op de mobieltjes. Echt gamen doe je naar mijn idee gewoon op PC en Console.

0

Aanbevolen voor jou