Bayonetta-bedenker Hideki Kamiya vertrekt bij PlatinumGames

Bayonetta-bedenker Hideki Kamiya vertrekt bij PlatinumGames

Zijn volgende stappen zijn op dit moment nog onbekend

Hideki Kamiya, de regisseur van games zoals Bayonetta, vertrekt bij PlatinumGames.

Op social media liet hij weten dat hij op 12 oktober vertrekt. "Deze beslissing heb ik weloverwogen gemaakt en gebaseerd op mijn eigen overtuigingen. Het was geen makkelijke beslissing om te maken. Voor mijn gevoel is dit de beste keuze. Ik blijf games maken op mijn eigen manier."

Ook PlatinumGames kondigde het vertrekt van Kamiya aan via social media. Het bedrijf laat daarbij weten dankbaar te zijn voor zijn creativiteit en leiderschap.

Kamiya begon zijn carrière bij Capcom, waar hij games als Devil May Cry, Resident Evil 2, Okami en Viewtiful Joe regisseerde. In 2006 was hij een van de oprichters van de Japanse studio PlatinumGames, en stond hij aan het roer van Bayonetta en The Wonderful 101. Hij overzag ook de ontwikkeling van Bayonetta en werd vorig jaar uitgeroepen tot vicepresident van het bedrijf. De afgelopen tijd werkte hij aan de mysterieuze superheldengame Project GG. De status van dat spel nu Kamiya vertrekt is onbekend.

Het is op moment van schrijven onbekend wat de volgende stappen van Kamiya zijn. Analisten speculeren dat Kamiya wel eens een studio zou kunnen oprichten gefinancierd door een Chinees bedrijf, zoals NetEase. Diverse bekende Japanse ontwikkelaars hebben hun werkgever de afgelopen jaren verlaten om met NetEase een studio op te richten. Dit is vooralsnog echter pure speculatie.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

lijkt wel een rouw advertentie zo met dat grijze randje

0

Aanbevolen voor jou