Apple zou productie van Vision Pro-headset naar beneden bijstellen

Apple zou productie van Vision Pro-headset naar beneden bijstellen

Van een miljoen naar minder dan 400.000 in het releasejaar

Volgens geruchten zou Apple de productie van diens vr-bril Vision Pro naar beneden hebben bijgesteld.

Dat claimt Financial Times te hebben vernomen. Apple zou in eerste instantie van plan zijn geweest om een miljoen exemplaren van de in juni aangekondigde vr-bril te produceren. Dit zou inmiddels naar minder dan 400.000 stuks zijn bijgesteld. Twee leveranciers van componenten van de bril claimen zelfs dat er maar genoeg onderdelen zijn om 130.000 tot 150.000 Vision Pro-exemplaren te produceren in het eerste jaar. Apple heeft de geruchten vooralsnog niet bevestigd.

De Vision Pro werd afgelopen juni tijdens de Worldwide Developers Conference onthuld. Het wordt een bril die zowel virtual reality (vr) als augmented reality (ar) aankan. Vision Pro is voorzien van vijf sensoren en twaalf camera’s, plus een batterij die twee uur meegaat. Er zitten twee 4K-schermen aan de binnenzijde (een voor elk oog) en aan de buitenzijde zit een scherm waarop de ogen van de gebruiker worden geprojecteerd. De bril kost 3499 dollar en lijkt, zeker kijkend naar de relatief hoge prijs, vooralsnog vooral ingestoken te zijn op de zakelijke markt.

Lees hier meer informatie over de Apple Vision Pro. Naar verwachting komt de bril ergens begin 2024 uit.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

VR is het niet en wordt het niet

-1
test

Tennis is het niet en wordt het niet. Golf is het niet en wordt het niet. Karten is het niet en wordt het niet. Omdat jij het niets vindt wil niet zeggen dat anderen dat ook zo vinden. Ik vind bv juist dat VR meer toegevoegde waarde heeft dan 4K flatscreen, maar daar denken anderen dus weer anders over.

-2
test

achja ze kunnen er altijd meer maken mocht er vraag naar zijn toch?

1

Aanbevolen voor jou