Activision Blizzard-werknemers staken vandaag

Activision Blizzard-werknemers staken vandaag

Werknemers van Activision Blizzard zijn van plan vandaag te staken, naar aanleiding van de situatie rondom de giftige werkomgeving binnen de uitgever.

De staking vindt vandaag plaats op Blizzard's campus in Irvine, Californië. De staking is zowel om werknemers die last hebben gehad van de giftige werkcultuur te steunen, als kritiek op de wijze waarop Activision Blizzard heeft gereageerd op de aantijgingen. De staking begint om 19:00 uur Nederlandse tijd en loopt tot 23:00 uur.

Werknemers hebben ook een lijst met eisen naar buiten gebracht waarvan ze willen dat het bedrijf daar aan voldoet. Zo moeten contracten op de schop gaan, zodat mishandelaars binnen het bedrijf niet langer worden beschermd en slachtoffers een vuist kunnen maken tegen hen. Ook moet de manier waarop wordt gerekruteerd en gepromoveerd binnen de uitgever op de schop gaan. Verder willen ze dat Activision Blizzard data over salarissen publiceert en dat de werkomstandigheden van alle werknemers wordt verbeterd.

Vorige week klaagde de staat van Californië Activision Blizzard aan wegens discriminatie en seksuele intimidatie, op basis van twee jaar aan onderzoek. Binnen het bedrijf zou er op verschillende manieren discriminatie plaatsvinden, onder andere op het gebied van promoties en salaris, voornamelijk bij vrouwen. Zij zouden op de werkvloer ook seksueel worden geïntimideerd.

Gisteren bleek al dat meer dan 1500 huidige en voormalige Activision Blizzard-werknemers een brief ondertekend hebben waarin de reactie van het bedrijf op recente aantijgingen wordt veroordeeld. Inmiddels zijn dat er al meer dan 2000. De brief werd opgesteld na de reactie van het bedrijf op de aantijgingen. Ook lekte er een interne memo van chief compliance officer Frances Townsend uit. Volgens Townsend schetsen de aantijgingen een "vertekend en onjuist beeld van de uitgever en worden er feitelijk incorrecte, oude en uit context getrokken verhalen gebruikt". De publiekelijke reactie van Activision Blizzard en de interne memo zouden volgens de brief "weerzinwekkend en beledigend naar alles waar we van vinden dat het bedrijf voor moet staan" zijn.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik zou commentaar en ze een beetje geven... Maar blijkbaar is het spam volgens deze website.

0

@Tad Ik heb geen idee hoe echt de situatie is, maar, een beetje respect voor ze dat ze Iets doen. Ze moeten natuurlijk wel werk hebben en geld blijven verdienen maar ook met het Hong Kong gebeuren hebben de werknemers, in tegenstelling tot het bedrijf, geprotesteerd. Nu alleen hopen dat het bedrijf ook in actie komt door de daders aan te pakken of zo'n leuke 'no means no cursus'

0

@Tad En nu spam ik misschien even werkelijk, maar blijkbaar denkt de site dat de umlaut spam is? Dat ik reeel wou zeggen i.p.v. 'echt'? De voorwaarden voor reacties geven geen informatie over wat mijn comment blokkeert..

0
test

Denk at je er iets in hebt van s.x er in want dat deed ik net ander er in en was spam. Of discriminatie.

0

Aanbevolen voor jou