'Aankomende live service-games van PlayStation omvatten diverse genres'

'Aankomende live service-games van PlayStation omvatten diverse genres'

Fans hoeven niet bang te zijn dat alle live service-games Fornite na-apen

De verschillende live service-games waar PlayStation Studios al een tijdje aan werkt, omvatten diverse genres en zullen dan ook aanzienlijk van elkaar verschillen.

Dat meldt PlayStation Studios-baas Hermen Hulst in een interview met Games Industry. Sony communiceert al geruime tijd dat het diverse live service-games ontwikkelt. Sommige gamers op fora of websites vrezen dan ook dat het bedrijf verschillende spellen vergelijkbaar met Fortnite of Destiny in ontwikkeling heeft.

"We begrijpen de competitieve omgeving en de tijdsinvestering die spelers moeten maken voor live service-games. We willen dan ook games van de hoogste kwaliteit leveren", legt Hulst uit. "Wanneer we de generieke term 'live service' gebruiken, is er het risico dat het lijkt alsof we over één enkel genre of bedrijfsmodel praten. PlayStation Studios ontwikkelt een grote variatie aan games die onder de noemer 'live service' kunnen vallen, maar zich in verschillende genres bevinden, op verschillende momenten uitkomen en variëren in schaal."

Het lijkt er dan ook op dat PlayStation-fans niet bang hoeven te zijn dat Sony straks alleen maar games die lijken op bovengenoemde voorbeelden uit gaat geven. "We creëren games voor een divers publiek, en ik heb vertrouwen in onze reputatie die uitwijst dat we werelden en verhalen creëren waar PlayStation-fans van houden." Tot slot laat Hulst weten dat sommige van de live service-games ook op pc uit zullen komen, afhankelijk van wat er past bij de game in kwestie.

Wat de live service-games betreft, zijn er nog maar weinig specifieke details bekend. Duidelijk is dat Naughty Dog aan een online multiplayergame gesitueerd in het The Last of Us-universum werkt. Ook zijn Destiny-ontwikkelaar Bungie en - recentelijk - Firewalk Studios overgenomen. Laatstgenoemde werkt ook aan een nog onaangekondigde multiplayergame. Ook Haven Studios werkt voor Sony aan een live service-game. Het is niet bekend wanneer een aantal van deze spellen worden onthuld.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Er is/zijn toch ook Horizon online game(s) in de maak? Een online Monster Hunter kloon en een potentiele Horizon MMO? Vergeten jullie die dan niet in jullie opsomming?

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Liquidshake over die MMO kan ik begrijpen, die schijnt bij NCsoft nog in een vroege fase te zijn. Die Monster Hunter-achtige game is een stuk zekerder, want er zijn inderdaad beelden uitgelekt en Guerilla heeft zelf gezegd dat ze een team hebben werken aan een online game in het Horizon universum. Maar als je de opsomming zo leest dat de schrijver alleen bevestigde projecten opnoemt, dan kan ik me er best in vinden dat de door mij genoemde titels er niet in verwerkt zijn. Daar moet ik je gelijk in geven.

0

Aanbevolen voor jou