Aandelen Embracer kelderen nadat 'strategische samenwerking' niet doorgaat

Aandelen Embracer kelderen nadat 'strategische samenwerking' niet doorgaat

Geheim project

De aandelen van de Zweedse uitgever Embracer zijn met zo'n veertig procent gedaald nadat een 'strategische samenwerking' is afgeblazen.

Het nieuws wordt gemeld door Reuters. Embracer zegt dat een grote strategische samenwerking onverwachts niet doorgaat en het daardoor de winstverwachting naar beneden moet bijstellen. Daarop begonnen de aandelen van het bedrijf direct te dalen.

Met wie de samenwerking precies was en wat het project inhield, is niet bekendgemaakt. "Gisteravond laat werden we geïnformeerd dat een grote strategische samenwerking, waar we al zeven maanden over onderhandelen, niet zal doorgaan", zegt het bedrijf in een statement. Volgens Embracer zou het 'een nieuwe benchmark voor gaming' moeten worden en was er ruim twee miljard dollar mee gemoeid over een tijdspanne van zes jaar.

Het bedrijf meldde een winst van bijna 80 miljoen euro, wat ongeveer overeen kwam met de eerder verlaagde winstverwachting. Embracer wijt de lagere winst aan het uitstel van meerdere titels, een lagere vraag en de 'matte' ontvangst van een aantal nieuwe titels.

Verder kondigde Embracer aan dat Dead Island 2 inmiddels twee miljoen keer is verkocht. "Dambuster Studios en Plaion hebben Dead Island 2 op 21 april uitgebracht, en het is bemoedigend om de positieve ontvangst te zien van zowel recensenten als spelers", aldus het bedrijf.

Embracer kwam vorig jaar meerdere keren in het nieuws met grote aankopen. Zo kocht de uitgever de westerse studio's van Square Enix op en werd er een deal gesloten voor de rechten op The Lord of the Rings en The Hobbit.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Raar dat niemand weet over welke samenwerking het precies gaat en dan nog de aandelen zover laten zakken.

0
test

Dat komt denk ik dan weer meer door de winstwaarschuwing, die het gevolg was van het afketsen van de deal.

0
test

Ik zou dan gokken op micro, Sony of tencent misschien. Maar zou daar helemaal naast kunnen zitten natuurlijk.

0
test

Ik heb het niet in het nieuwsbericht geschreven, maar volgens mij waren er eerder geruchten dat ze Tomb Raider zouden licentieren aan Amazon. Dat zou ook iets kunnen zijn dat nu is afgeblazen.

0
test

erik kan niet op je reageren maar die was ik even vergeten ja Amazon.

0

Aanbevolen voor jou