3D Realms-shooter Ion Fury komt volgende maand naar consoles

3D Realms-shooter Ion Fury komt volgende maand naar consoles

De door 3D Realms en Voidpoint ontwikkelde shooter Ion Fury komt op 14 mei uit voor PlayStation 4, Switch en Xbox One.

De game is hevig geïnspireerd door shooters uit de jaren 90, niet in de laatste plaats door het gebruik van de Build Engine, waar ook games als Shadow Warrior en Duke Nukem 3D op draaiden.

Ion Fury heette eerst Iron Maiden, maar de ontwikkelaar werd toen door de gelijknamige band voor de rechter gesleept. De naam van het spel moest uiteindelijk dus veranderd worden.

De game komt op 14 mei alleen digitaal verkrijgbaar, maar op 26 juni moet ook een fysieke editie uitkomen. Ion Fury is nu al beschikbaar op pc.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Nice, heeft iemand hier de PC versie al gespeeld?

0
test

@StormFox Yes, vorig jaar tijdens m'n zomervakantie in een paar dagen doorgewerkt. Wat mij betreft is dit een must play als je van een lekkere shooter campaign houdt. Daarnaast is het in technisch opzicht echt iets bijzonders; ongelofelijk wat ze uit de Build engine weten te trekken.

0
test

Zeker. Als je van jaren '90 shooters houdt is het verplichte kost, nog net niet zo goed als Amid Evil en Dusk maar tot dat die naar consoles komen (wat wel toegezegd is) kan je je hier uitermate prima mee vermaken.

0

Het is een geniaal spel - moeilijk (verwacht binnen de eerste minuut al het loodje te leggen, Rambo), afwisselende wapens die daadwerkelijk allemaal hun eigen nut hebben, prachtig ontworpen levels, fantastische muziek en het doet dingen met de (gepimpte) Build engine die je niet voor mogelijk hield. De explosies kunnen nog groter. MAAR het is natuurlijk niet meer dan een jaren 90 shooter, dus verwacht niet afwisselende gameplay. Het is voornamelijk rennen, springen, schieten, kogels verzamelen, secrets zoeken en hier en daar een puzzel oplossen. Het is wel ietwat pijnlijk duidelijk dat dit eigenlijk een Duke Nukem game had moeten zijn, de vervangende vrouwelijke personage doet haar best om vergelijkbare quotes uit te spuwen maar het heeft simpelweg niet hetzelfde effect. Lollig is dan wel dat de stem acteur achter Duke Nukem de stem verleent aan de evil scientist bad guy.

0

Aanbevolen voor jou