Voormalige werknemers klagen Pokémon Go-studio aan vanwege geslachtsdiscriminatie

Voormalige werknemers klagen Pokémon Go-studio aan vanwege geslachtsdiscriminatie

Niantic ontkent de aantijgingen

Twee voormalige werknemers van Niantic klagen de Pokémon Go-ontwikkelaar aan vanwege discriminatie op grond van geslacht.

In juli startte een voormalige Niantic-werknemer een aanklacht omdat ze bij het bedrijf minder zou hebben verdiend dan haar mannelijke collega's, ondanks dat ze een hogere functie had. Ze werd naar eigen zeggen door haar leidinggevende verteld dat ze minder verdiende omdat ze zich eerder al had uitgesproken over geslachtsdiscriminatie binnen het bedrijf.

Een tweede voormalige werknemer sloot zich in september bij de aanklacht aan, die tot groepsgeding werd omgevormd. Er werd geclaimd dat Niantic "systematisch het werk van vrouwelijke werknemers devalueert, met name die van vrouwen met een andere huidskleur."

In een statement aan Eurogamer ontkent Niantic de aantijgingen. "Niantic doet er alles aan een eerlijke en welkome werkplek te onderhouden, een waar we games maken die mensen bij elkaar brengt. We nemen de aantijgingen erg serieus, maar ze zijn geen indicatie van hoe we als een bedrijf functioneren en we geloven niet dat het klopt."

Een Amerikaanse rechtbank heeft nu besloten dat de aanklacht door mag gaan nadat Niantic deze probeerde tegen te houden. Het bedrijf achter Pokémon Go is overigens niet direct verbonden aan Nintendo of The Pokémon Company.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Vrouwen minder betalen voor hetzelfde werk vind ik echt zo iets achterlijks en ik kan gewoon niet geloven dat dit nog steeds op grote schaal gebeurt.

0

Aanbevolen voor jou