Voormalig hoofd van PlayStation-productie Connie Booth aan de slag bij EA

Voormalig hoofd van PlayStation-productie Connie Booth aan de slag bij EA

Ze gaat studio's als Bioware en EA Motive aansturen

Connie Booth, het voormalige hoofd van PlayStation Productie, gaat diverse Electronic Arts-studio's overzien.

Dat heeft IGN gisteren bekendgemaakt. Als 'group general manager van actie-rpg' overziet ze EA Motive (Dead Space-remake, Iron Man), Bioware (Dragon Age, Mass Effect) en Cliffhanger Games (Black Panther).

Booth vertrok vorig jaar bij PlayStation. Diverse ontwikkelaars, waaronder God of War- en Twisted Metal-bedenker David Jaffe - spraken hun onvrede daarover uit. Het is niet bekend waarom ze bij het bedrijf vertrok.

Booth was de senior producer van de eerste Crash Bandicoot en was daarna nauw betrokken bij de productie van vele tientallen PlayStation-games, waaronder franchises als Ratchet and Clank, The Last of Us, Ghost of Tsushima, Jak and Daxter, Syphon Filter, Death Stranding en inFamous. In 2020 werd ze ingewijd in de Academy of Interactive Arts & Science’s Hall of Fame voor haar "essentiële bijdragen aan vele geliefde games van Sony Interactive Entertainment de afgelopen 25 jaar".

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Wat waren de uitspraken? Negatief dat ze vertrok? Over hoe Connie vertrok? Meldde ze hun eigen verwarring?

[Reactie gewijzigd door Tad op 20 maart 2024 - 08:26]

1
test

Dat kun je vinden door op de link in die alinea te klikken. Jaffe omschreef het als volgt: "verdrietig, frustrerend en in potentie enorm respectloos"

1

Waar Jaffe in het begin met zijn Youtube kanaal best leuk was om te zien, loopt hij nu meer van de zijlijn te tetteren en om van alles en nog wat. Die vent denkt het beter te weten. Maar durft niet meer zijn hand te steken in creativiteit. Jaffe laat zien hoe je als grote bekende developers enorm gezakt kan zijn.

1
test

In een xbox podcast weet even niet meer welke was ie toen te gast en zei die dat ie met 100% zekerheid wist van mensen bij Sony dst ze ontslagen was, maar dat er naar buiten was gebracht dat ze opstapte. Hij was nogal boos en legde het daar toen uit dat zei 1 van de mensen was die vele games green Light gaf back in the Day en dus voor Sony succes was. Toen zei die ook dat micro haar meteen moest binnen halen. Weet alleen niet meer welke dacht de podcast van colteastwood maar kon ook een andere geweest zijn.

0

Aanbevolen voor jou