Vertrek Bobby Kotick bij Activision Blizzard levert bizarre anecdotes op

Vertrek Bobby Kotick bij Activision Blizzard levert bizarre anecdotes op

De CEO zou ooit hebben gedreigd een assistente te laten omleggen

Bobby Kotick, de CEO van Activision Blizzard, is eerder deze week uit zijn functie getreden. Als gevolg daarvan delen diverse (voormalige) werknemers allerlei anecdotes over de gehekelde topman.

Zo liet een Demonware-werknemer die twee jaar aan de Call of Duty-franchise heeft gewerkt weten dat "Bobby's keuzes onze games slechter maakten." Daarnaast claimt ze dat "tijdens mijn eerste maand naar buiten kwam dat Kotick dreigde een werknemer om te laten leggen."

Er gaan al enkele jaren allerlei berichten over het beleid van Kotick en de giftige werkcultuur binnen Activision Blizzard - eerder dit najaar betaalde het bedrijf 54 miljoen euro als schikking in een rechtszaak omtrent deze situatie. In 2006 zou Kotick een voicemail bij een assistente hebben achtergelaten waarin hij dreigde haar te laten vermoorden - mogelijk refereert de Demonware-werknemer hier naar.

Een andere voormalige Activision-werknemer vertelt op social media over hoe veel van de keuzes in Overwatch 2 door Kotick zijn gemaakt en niet door het ontwikkelteam. Daarbij kreeg men niet voldoende support om in gesprek te gaan met de community. Het vervolg wordt sinds release bekritiseerd om de aanwezige microtransacties en de beslissing om diverse singleplayercontent die voor release beloofd werd te annuleren.

Activision Blizzard werd eerder dit jaar overgenomen door Microsoft. Deze maand werd aangekondigd dat Bobby Koticks laatste werkdag op 29 december was. Er komt geen directe vervanger van Kotick. In plaats daarvan zullen een aantal Activision Blizzard-topmensen in leidinggevende posities - waaronder Blizzard-directeur Mike Ybarra, Activision Blizzard-vicevoorzitter Thomas Tippl, King-president Tjodolf Sommestad en Activision-president van publishing Rob Kostich - verslag uitbrengen aan Matt Booty, de directeur van gamecontent en -studio's bij Microsoft.

View post on X
View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Laf, dat natrappen. Geef dan kritiek wanneer hij er nog is zodat er tenminste kans is om wat te verbeteren.

2
test

Volgens mij is er in de afgelopen jaren behoorlijk veel kritiek geweest op Bob...

-1
test

Kritiek zal er zeker wel gegeven zijn, alleen kan dat niet publiekelijk naar buiten gebracht worden zonder niet te overziene gevolgen.

1
test

Ik kan me voorstellen dat als je in een echte angstcultuur leeft met machthebbers die zich op giftige wijze laten gelden, terwijl je totaal afhankelijk van hen bent voor je baan, je verzekering en je inkomen, je dan niet zo snel op je baas afstapt met kritiek...

0
test

@Ghost-1 Zo simpel zal het helaas niet zijn geweest. Ik ken de beste man niet persoonlijk maar gezien de berichten lijkt het me dat Bobby zeer slecht met kritiek om kon gaan en op die manier een dermate giftige werksfeer heeft gecreëerd waarbij je moest vrezen voor je baan als je (teveel) kritiek had. Dan snap ik wel dat je je mond houdt zolang hij aan het roer staat.

0
test

Nu lijkt die Bobby mij een afgrijselijke kerel, maar ontwikkelaars geven gauw alles en nog wat de schuld als hun eigen game niet deugt ipv naar zichzelf te kijken. En dan bedoel ik niet alleen maar de makers van Overwatch 2.

2
test

Nooit de schuld aan ontwikkelaars geven, tenzij de game simpelweg een scam is (zie The Day Before). In het team van Overwatch zullen genoeg mensen zijn die óók gamers zijn. Je wilt immers vaak ontwikkelaar worden ómdat je zoveel liefde hebt voor games. Zij weten zelf net zo goed dat besluiten niet fijn zullen vallen, case in point artikel hierboven. ^ Alleen welkom in de wereld van NDAs en management die enkel geld wil zien en niet nadenken over de gevolgen om een community vijandig te maken. In de industrie staat Bobby al jaren bekend als een eikel van de bovenste plank.

0

Aanbevolen voor jou